Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 23 de juliol del 2010

Previsió pel cap de setmana


Cel cobert per estratocúmuls avui al migdia.

Aquest divendres, s'ha notat molt la renovació que hem tingut de les masses d'aire. El pas d'un solc d'aire fred en alçada, ha permés l'entrada d'una massa d'aire més fresca procedent del nord d'Europa. La temperatura màxima d'avui ha arribat fins als 25,5 cº., no obstant, la humitat relativa s'ha quedat baixa comparada amb dies enrera, amb un mínim del 44 %, a més, si hi afegim que el dia ha estat força ennuvolat per núvols baixos, del tipus estratocúmul i que el vent de component nord ha bufat moderat, ha fet que el dia d'avui no hagi estat tant calurós. Al mar, la boia de Palamós ha enregistrat durant tot el dia d'avui, ones d'1 m. d'alçada, tot i que arran de costa, en prou feines hi havia marejol. Aquesta situació d'ambient més fresc, continuarà els pròxims dies, sobretot durant la nit, ja que la resta de la jornada l'ambient assolellat pot fer pujar una mica els termòmetres.


Aquest dissabte a Palamós, tindrem un dia marcat pel sol, malgrat tot, tindrem el pas de franges de núvols alts i mitjos que en alguns moments poden tapar una mica el sol, més abundants durant la tarda. No s'esperen precipitacions, en tot cas pot caure algun ruixat aïllat al Ripollès i zones properes.
La temperatura màxima es pot recuperar una mica. La temperatura mínima no patirà canvis, quedant-se en 19/20 cº a la costa i entre 15/18 cº a l'interior.

El vent a la nostra zona costanera serà de tramuntana al llarg de tota la nit de divendres a dissabte, arribarà a uns 20 nusos a prop de Palamós i a uns 25 nusos al nord del Cap de Begur. Al matí quedaria una mica de gregal a uns 6/8 nusos. A partir de la tarda entrarà el garbí a uns 8 nusos. Durant la nit de dissabte a diumenge, la tramuntana es tornarà a reforçar i arribarà a uns 20/24 nusos a tot el nostre sector costaner.

L'estat de la mar durant la nit de divendres a dissabte, es mantindrà amb marejol arran de costa, maror mar endins i forta maror al nord del Cap de Begur, amb ones de 2,5 m.
Durant la jornada del dissabte, tindrem entre mar arrissada i marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons del nord. Durant la nit de dissabte a diumenge l'estat de la mar podrà empitjorar, arribant a maror a prop de la costa i forta maror mar endins (ones de 2'5 m). Molta precaució amb la navegació.


Aquest diumenge, tindrem un dia assolellat, només amb l'aparició d'algun núvol baix durant la tarda. No s'esperen precipitacions.
La temperatura màxima pot arribar fins als 27/28 cº a la costa i fins als 30/32 cº a l'interior. La temperatura mínima baixarà fins als 19/20 cº a la costa i fins als 15/18 cº a l'interior.

El vent bufarà de component nord entre 15/20 nusos durant les primeres hores del diumenge. A mig matí la tramuntana pot afluixar una mica, arribant fins als 10/12 nusos., al nord del Cap de Begur encara tindrem tramuntana a uns 22/24 nusos.
Durant la tarda pot bufar una mica de vent de garbí a uns 4/8 nusos, no obstant a partir del vespre la tramuntana es pot tornar a reforçar notablement i arribar a uns 20/24 nusos a tot el nostre sector.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, durant tota la jornada.Atenció, ja que al nord del Cap de Begur pot haver-hi forta maror al llarg de tot el dia, fins i tot hi haurà maregassa (ones de 2,7 m.) durant la nit/matinada de diumenge a dilluns.



Onatge previst pel diumenge a les sis del matí.