Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 6 de juliol del 2010

Dades d'avui i previsió



Les darreres hores han vingut marcades per la tramuntana, la qual ha arribat a bufar de forma moderada arribant a una ràfega de 44 km/h aquest matí. Al nord del Cap de Begur s'han arribat a enregistrar ràfegues de 70/80 km/h.
Segons la boia que Puertos del Estado té a Palamós, cap a les set del matí hi han hagut ones d'1 m. d'alçada. Al Cap de Begur s'han enregistrat ones de 2'5 m. d'alçada.
Actualment a Palamós el tràngol ja ha anat bastant a la baixa, quedant marejol lluny de la protecció costanera i mar arrissada a prop de terra., el vent per la seva banda, és de garbí des de primeres hores de la tarda.El fet que hagi bufat tramuntana ha permés que la humitat no fos gaire elevada, no obstant, la temperatura màxima s'ha enfilat fins als 30 cº.


Per aquest dimecres, a Palamós hem d'esperar un dia assolellat, amb l'aparició d'algun núvol alt passatger. Podria aparèixer algun núvol d'evolució diürna cap al Ripollès, sense més conseqüències.
Les temperatures màximes serien semblants a la jornada anterior, arribant als 30/32 cº a la costa i fins als 33/35 cº a l'interior. La mínima rondarà els 22 cº a la costa i els 18/20 cº a l'interior.

El vent a la zona costanera de Palamós serà de component nord a uns 5/8 nusos al llarg de la nit/matinada de dimarts a dimecres. Durant el matí de dimecres tindrem garbí a uns 5/6 nusos., de cares a la tarda el garbí es reforçarà fins als 12/14 nusos.

L'estat de la mar durant la nit de dimarts a dimecres, es mantindrà amb mar arrissada a prop de la costa i marejol mar endins, amb maror al nord del Cap de Begur.
A partir del migdia, a prop de Palamós hi haurà marejol amb ones de direcció sudoest, situació que es mantindrà fins al vespre.