Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 18 de juliol del 2010

Cap de setmana ventós


Garbinada a la Badia. Foto d'arxiu.

Aquest cap de setmana, hi ha hagut força enrenou pel que fa a la direcció i a la velocitat del vent. Tot això s'ha produït degut al pas d'un sistema frontal completament desgastat, el qual tal i com era previst, ens ha propiciat l'entrada de la tramuntana aquest passat dissabte a la nit. La ràfega màxima de vent de nord que hi ha hagut ha estat de 55 km/h., amb vent sostingut d'entre 20/25 nusos.

L'estat de la mar es va veure força alterat, ja que segons la boia de Palamós, hi han hagut ones superiors al metre d'alçada durant la nit/matinada de dissabte a diumenge., al Cap de Begur, s'han arribat a enregistrar ones de 2,5 m. d'alçada.
En canvi, a primeres hores de la tarda d'aquest diumenge, el garbí ens ha acompanyat a uns 12/15 nusos, aixecant marejol.

L'humitat relativa també ha rebut importants alts i baixos, degut a la diferent direcció del vent., durant la nit del dissabte es va baixar fins a tant sols un 37 % i durant aquest diumenge s'ha arribat a un 85 % .
La temperatura màxima, per la seva banda, s'ha enfilat fins als 28,2 cº i la mínima degut al fort vent, tant sols ha baixat fins als 22,3 cº, no obstant, degut a la manca d'humitat s'ha estat força bé. L'estat del cel, s'ha mostrat amb absència de nuvolusitat, tant sols ha aparegut algun núvol baix poc important i passatger.


Dades extretes de meteoclimatic.com i de les boies de Puertos del Estado.