Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 1 de juliol del 2010

El primer huracà i 2 vídeos espectaculars


L'huracà Alex impactant contra la costa nordoriental de Mèxic.

Durant les darreres hores, s'ha format el primer huracà de la temporada a l'Atlàntic i l'han anomenat Alex., feia 15 anys que no passava aquest fet en un mes de juny.
Aquest huracà ha sorgit del reforçament d'una tempesta tropical, a l'entrar en contacte amb les aigües càlides del Golf de Mèxic, aquesta tempesta tropical va afectar Centreamèrica i el seu pas va deixar 12 víctimes mortals.
Una de les conseqüències derivades del temporal marítim que ha provocat, ha estat la suspensió de les tasques de neteja del vessament de petroli que afecta el Golf de Mèxic i l'evacuació de tots els mitjans destinats a tal fí.

L'huracà a hores d'ara ja ha tocat terra amb categoria 2, entre la costa del sud de Texas i la costa de Mèxic, que va des de la desembocadura del Rio Grande fins La Cruz.
Segons el darrer butlletí del NOAA que he pogut consultar,els seus vents sostinguts han arribat als 165 km/h amb ratxes més fortes. Aquests vents huracanats afecten un radi de 110 km. i els vents de tempesta tropical afecten un radi de 335 km. La seva pressió ha devallat fins als 948 hpa.

Per fer-nos una idea del que poden haver viscut els habitants de les costes del Golf de Mèxic, us poso un parell de vídeos molt ben fets que ens mostren els efectes del pas d'huracans.
El primer ens ensenya el pas de l'huracà Wilma el 24 d'octubre del 2005 a Florida, el segon és el pas de l'huracà Katrina el 25 d'agost del 2005 també a Florida. Tant en el primer vídeo com en el segon poseu el só ben alt...