Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 5 de gener del 2012

Cel rogent i previsió pels propers dies


Imatge del cel rogent que hem tingut aquesta tarda.


La presència d'abundant nuvolositat en varis nivells, amb una predomini d'altocumulus lenticularis, ha mantingut una vigília de Reis amb el cel mig ennuvolat. Com si fos un regal, abans de la cavalcada, Ses Magestats Reials ens han portat un cel rogent molt fotogènic.

Pel que fa a altres dades d'avui dijous., la temperatura només ha pujat fins a 11,0º C i la mínima s'ha quedat en els 5,9º C. El vent ha bufat molt fluix amb component variable, ratxa màxima 21 km/h SW. Estat de la mar amb maror mar endins i mar arrissada arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1028 hpa, mínima 1015 hpa. Humitat relativa màxima 90 %, mínima 77 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.



Núvol de foc a la posta de Sol d'avui dijous.


Previsió pel divendres, Dia de Reis

A Palamós tindrem un dia assolellat, amb abundants núvols alts, sobretot a primeres hores, fet que pot comportar una altre albada rogenca. A la resta de la demarcació el dia també serà assolellat, amb pinzellades de núvols alts a qualsevol indret i núvols més compactes al Pirineu, on no es descarta que caigui alguna feble precipitació cap a la Cerdanya o el Ripollès.

La temperatura màxima pot rondar els 12/14º C a la costa i interior i els 2/12º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 5/8º C a la costa, fins a 0/4º C a l'interior i fins a -3/4º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana amestralada a uns 20/25 nusos, amb ratxes superiors, al llarg de la nit/matinada de dijous a divendres., mar endins es poden assolir 35/40 nusos. Al matí preveiem vent del nord a 16/20 nusos., mar endins pot bufar a 25/30 nusos. A la tarda tindrem vent de tramuntana a 22//26 nusos., mar endins pot bufar a 35 nusos. A la nit esperem vent del nord a 12/16 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 35/40 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol o maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins, durant la nit/matinada de dijous a divendres. La resta de la jornada es mantindrà el temporal de nord.



Núvol de foc a la posta de Sol d'avui dijous.


Previsió pel cap de Setmana

El dissabte a Palamós cal esperar un dia assolellat, amb alguns núvols baixos matinals. A la resta de la demarcació el dia també serà assolellat, amb agun interval nuvolós al Pirineu i a la costa.

La temperatura màxima no experimentarà grans canvis, mantenint-se força freda., la mínima podria ser una mica més baixa que el dia anterior.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a uns 12/16 nusos, durant la matinada de dissabte., al nord del cap de Begur pot bufar a 35/40 nusos. Al matí esperem vent fluix de direcció variable o calma., al nord del cap de Creus pot bufar tramuntana a 25 nusos. A la tarda tindrem la mateixa situació. A la nit hi haurà vent fluix del nord., mar endins i al nord del cap de Begur encara pot bufar a 20/25 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol o maror arran de costa i forta maror mar endins, durant la matinada de dissabte. Al matí hi haurà marejol arran de costa i forta maror mar endins. A la tarda i a la nit hi haurà la mateixa situació, amb maregassa al golf de Lleó.


El diumenge a Palamós es tornarà a presentar assolellat, amb algun núvol alt decoratiu. A la resta de la demarcació el dia serà calcat, no obstant, ja pot aparèixer algun banc de boira a les valls de l'interior.

La temperatura màxima pot ser similar o lleugerament més elevada i la mínima serà més baixa.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component nord, durant la matinada de diumenge., a les hores centrals pot entrar vent fluix de garbí. Al nord del cap de Creus hi pot haver tramuntana a 12/16 nusos. A la nit s'espera vent del nord a 4/8 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 16/20 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o marejol arran de costa i amb maror o forta maror mar endins, durant tota la jornada, amb mar de fons del nord.