Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 24 de gener del 2012

La tramuntana fa baixar la humitat


Mapa de pressió en superfície a les 21:00h. Observeu com les isòbares romanen força juntes al golf de Lleó.


La tramuntana que ha bufat al llarg del dia d'avui, ha mantingut a ratlla la humitat relativa, sobretot durant la matinada i primeres hores del dia, fent-la baixar fins al 45 % en alguns moments., gràcies a això, les superfícies exteriors no han quedat xopes de rosada, a diferència del que anava succeïnt els darrers dies, on la humitat es ficava per tot arreu i donava la sensació que hagués plogut.

L'ambient molt més saludable d'aquest dimarts, gràcies al fet que el vent del nord deixa la seva humitat retinguda a la cara nord del Pirineu, a Palamós ha vingut acompanyat per un vent sostingut d'uns 15 km/h de tramuntana amestralada, amb una ratxa màxima de 39 km/h.

Els llocs més afectats pel vent del nord, com és habitual, s'han situat l'Alt Empordà, amb les següents ratxes màximes: Portbou 107 km/h., Castelló d'Empúries 71 km/h., Figueres 68 km/h o Llançà 58 km/h.

Pel que fa a altres dades d'avui dimarts a Palamós., temperatura màxima 15,0º C, mínima 6,2º C. Estat del cel serè, amb algun núvol baix passatger. Vent de component nord tot el dia, amb una velocitat molt variable. Estat de la mar amb maror o forta maror mar endins (ones de 2,2 m a les 08:00h) i mar arrissada arran de costa.
Pressió atmosfèrica màxima 1023 hpa, mínima 1019 hpa. Humitat relativa màxima 94 %, mínima 45 %. Dades de meteoclimatic.com, meteocat.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimecres

A Palamós cal esperar un altre dia assolellat, amb algun núvol alt decoratiu. A la resta de la demarcació gironina la situació serà calcada, amb algun núvol baix cap al Montseny i al sector sud de la costa.

La temperatura màxima pot pujar fins a 15/17º C a l'interior, fins a 13/15º C a la costa i fins 8/13º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 5/8º C a la costa, fins a 1/4º C a l'interior i fins a -3/4º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà de component nord a 4/8 nusos, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres, mar endins la tramuntana pot bufar a 24 nusos. Al matí bufarà vent fluix de direcció variable o calma. A la tarda bufarà vent de garbí a 8/12 nusos. A la nit hi haurà vent fluix de component sud i oest.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí tindrem mar arrissada o calma arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons de nord. A la tarda i a la nit hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins, amb una mica de mar creuada al nord del cap de Begur.