Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 17 de gener del 2012

L'anticicló torna amb força


Mapa de pressió en superfície previst per dimecres a migdia. Observeu com tindrem un potent anticicló a sobre nostre.


Després de les pluges anecdòtiques de les dues darreres jornades, sembla que l'anticicló hivernal torna amb força, de fet, avui dimarts a la nostre vila ja s'ha assolit una pressió en superfície molt elevada, arribant fins a 1030 hpa.
Com podeu contemplar al mapa que obre aquest article, les altes pressions continuaran amb nosaltres al llarg d'aquest dimecres i fins la setmana que ve, com a mínim. Amb aquest panorama, altre vegada les boires de l'interior i l'ambient agradable a migdia, lluny d'aquests indrets de l'interior del país, seguiran sent les protagonistes.

D'altre banda, el llevant anticiclònic i el pas d'una pertorbació entre el dilluns i el dimarts a la matinada, regaren el Baix Empordà de forma minsa, però suficient per humitejar els nostres camps i boscos.

Aquests són alguns dels registres més significatius (darreres 48h): Begur 13,8 mm., Les Olives 12,9 mm., Sant Feliu de Guíxols 12,0 mm., Verges 11,4 mm., Palamós 10,2 mm., Palamós-La Fosca 9,8 mm o Calonge-Mas Pallí 7,8 mm.

Pel que fa a les dades d'avui dimarts a Palamós., temperatura màxima 11,8º C, mínima 7,0º C. Estat del cel mig ennuvolat de bon matí i asserenat la resta del dia. Pluja 7,4 mm. Vent de tramuntana o gregal a 10 km/h de mitjana, ratxa màxima 32 km/h. Estat de la mar amb forta maror mar endins (ones de 1,95 m a les 10:00h) i maror arran de costa, mar de fons de gregal. Pressió atmosfèrica màxima 1030 hpa, mínima 1022 hpa. Humitat relativa màxima 94 %, mínima 76 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimecres

A Palamós cal esperar un dia assolellat, amb algun núvol baix residual a primeres hores. A la resta de la demarcació el dia també serà molt tranquil, amb un predomini de l'astre rei i algun banc de boira a les valls pirinenques., també poden aparèixer alguns núvols baixos al sector sud de la costa.

La temperatura màxima pot rondar els 12/14º C a la costa i interior i els 6/11º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -8/-1º C al Pirineu, fins a -2/3º C a l'interior i fins a 4/7º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix amb component nord o restarà en calma, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres., mar endins pot bufar a 12/16 nusos. Al matí esperem la mateixa situació. A la tarda bufarà vent del nord a 4/8 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar tramuntana a 12/16 nusos. A la nit hi haurà vent fluix del nord o tindrem calma., mar endins i al nord del cap de Creus pot bufar vent del nord a 16 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror arran de costa i forta maror mar endins, amb mar de fons de gregal, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí i a la tarda hi haurà marejol o maror arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons. A la nit s'espera mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins.