Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 27 de gener del 2012

Previsió pel cap de setmana


Mapa de temperatura i alçada geopotencial a 850 hpa previst per diumenge a les 18:00h. Observeu com ens entra una massa d'aire fred d'uns -5º C a aquelles alçades, acompanyant el vent de tramuntana.


Aquest dissabte a Palamós cal esperar una jornada marcada per un ambient cada vegada més fred. L'estat del cel vindrà caracteritzat per la presència de nuvolositat abundant en tots nivells i alguna clariana esporàdica, amb potents nuvolades mar endins. No esperem precipitacions. A la resta de la demarcació el dia es presentarà amb un cel molt variable, a més, existeix la possibilitat d'un lleuger rebuf a partir de la tarda que podria fer crèixer alguna nuvolada al sector sud de la costa i a prop del Montseny, amb precipitacions que serien en forma de neu a uns 500/600 metres d'alçada i en forma de calamarsa o calabruix fins arran de mar.

La temperatura màxima pot rondar els 10/13º C a la costa, els 10/12º C a l'interior i els 0/9º C al Pirineu. La temperatura mínima es pot donar al final del dia., al Pirineu pot baixar fins a -8/-2º C, fins a 0/3º C a l'interior i fins a 4/8º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord a 12/16 nusos, durant la nit/matinada de divendres a dissabte., mar endins pot bufar a 24 nusos. Al matí hi haurà vent de tramuntana a 8/12 nusos., mar endins pot bufar a 20 nusos. A la tarda bufarà vent de tramuntana a 10/14 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 25 nusos. A la nit hi haurà la mateixa situació, encara que amb el pas de les hores el vent es pot intensificar.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i forta maror mar endins i al nord del cap de Begur, durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí i a la tarda tindrem la mateixa situació. A la nit s'espera un progressiu empitjorament, fins a quedar forta maror mar endins i marejol o maror arran de costa.


Aquest diumenge a Palamós el dia es presentarà amb molta sensació de fred. Altre vegada l'estat del cel vindrà marcat per l'abundant nuvolositat, amb alguna tímida clariana. No és descartable que pugui caure algun floc de neu fins arran de mar durant la tarda/vespre. A la resta de la demarcació el dia també estarà força ennuvolat, amb possibilitats que caigui algun ruixat al sud de la Costa Brava de matinada o primeres hores del dia, amb una cota neu que rondarà els 300/400m, independentment, es pot escapar alguna feble nevada al Pirineu i també, de forma anecdòtica, a partir del vespre a la zona de l'Empordà fins arran de mar.

La temperatura seguirà baixant al llarg del dia., la màxima rondarà els 8/11º C a la costa, els 5/8º C a l'interior i els -5/5º C al Pirineu. La mínima es pot donar al final del dia i serà inferior a la de la jornada anterior.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord a 18/22 nusos, durant la matinada de diumenge., mar endins pot bufar a 25/30 nusos. Al matí hi haurà tramuntana a 16/20 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur s'assoliran 30/34 nusos. A la tarda bufarà vent de tramuntana a 20/24 nusos., mar endins pot bufar a 34 nusos. A la nit hi haurà la mateixa situació.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror arran de costa i forta maror mar endins, durant la matinada i matí de diumenge. A la tarda hi haurà maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins. A la nit s'espera una situació similar.



Mapa de vent en superfície previst per diumenge a la tarda. Mar endins es preveu tramuntana a 32 nusos.