Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 24 de gener del 2012

Terres fèrtils a la vora del riu Temo


Paisatge molt ben conservat envoltant la vall del riu Temo, amb un celatge marcat pels cumulus humilis en transició a cumulus congestus.


El recull d'imatges que poso avui, fan palès l'harmonia del paisatge que envolta la ciutat de Bosa., en elles, comprobarem com les terres fèrtils que hi han a la vall del riu Temo, donen un paisatge agrícola d'especial bellesa.
Aquestes terres al·luvials, aportades per les crescudes del curs fluvial al llarg de milers d'anys, són idònies per l'establiment d'una gran quantitat de cultius fructícoles i hortícoles, on hi sobresurten els tarongers, les figueres, les oliveres o les carxofes.

Les muntanyes d'alçada modesta i un cel emmarcat pel blau i per alguns cumulus, s'acaben alineant en una configuració ideal.



Plantació de carxoferes. En un segon pla apareixen les cases de colors de la ciutat de Bosa amb el castell de Serravalle.



Plantació de tarongers amb les taronges ja recollides.



Figueres i algunes palmeres converteixen aquest lloc en un autèntic verger.



Camps de tarongers amb algunes tanques vegetals fetes amb xiprers esvelts, els quals protegeixen els cultius del vent fort de mestral. A l'esquerra s'observa un pany de mur, segurament pertanyent a les primeres edificacions de Bosa, ja que en aquest indret s'hi edificà el nucli primigeni.


Aquesta imatge dels xiprers protegint els camps també es pot veure a l'Empordà, en aquest cas, per protegir-los de la tramuntana. Cal ressaltar que aquestes tanques vegetals harmonitzen el paisatge i són un indret de refugi i reproducció de nombroses espècies d'ocells.



Oliveres.