Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 3 de febrer del 2012

Dades d'avui i previsió de més fred


Imatge captada aquest matí des de Cap Gros.


Les darreres hores han vingut marcades per la presència d'una lleu enfarinada de bon matí., l'element blanc, però, s'ha anat fonent al llarg del dia fins quedar reduït a algunes clapes, degut a l'efecte del vent sec de tramuntana, a la recuperació del termòmetre a migdia i al tipus de neu, ja que era molt lleugera.

Segons les darreres informacions, només queda tallada la carretera GIV-6821 entre Sant Llorenç i Sant Grau i entre Sant Grau i Salionç, a les altres vies es pot circular amb normalitat des de mig matí i s'ha escampat una gran quantitat de sal.

Pel que fa a les dades d'avui divendres a Palamós., temperatura màxima 3,7º C, mínima -1,2º C. Temperatura de sensació a les 20:00h -13º C. Estat del cel ennuvolat de bon matí i asserenat la resta del dia. Vent de component nord a 30 km/h de mitjana, ratxa màxima 82 km/h. Estat de la mar amb marejol o maror arran de costa i forta maror mar endins (ones de 2 m a les 11:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1020 hpa, mínima 1015 hpa. Humitat relativa màxima 64 %, mínima 20 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió pel cap de setmana

Aquest dissabte, a Palamós preveiem un dia molt fred i ventós, amb una sensació tèrmica que rondarà els -10º C, l'ambient estarà dominat pel sol. A la resta de la demarcació gironina el dia també serà assolellat i marcat per la fred. S'esperen fortes glaçades nocturnes a l'interior, sobretot als llocs arrecerats del vent. La tramuntana pot superar amb escreix les 100 km/h al nord de l'Empordà i Pirineu.

La temperatura màxima pot rondar els 1/4º C a la costa, els 0/3º C a l'interior i els -10/-1º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -4/-1 C a la costa, fins a -10/-6º C a l'interior i fins a -20/-12º C al Pirineu, amb més fred als cims que a les valls.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord a 28/32 nusos, durant la nit/matinada de divendres a dissabte., mar endins pot bufar a 40 nusos. Al matí hi haurà vent de tramuntana a 24/28 nusos., mar endins pot bufar a 32/36 nusos. A la tarda i a la nit la situació serà similar.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins, durant tota la jornada.


Aquest diumenge a Palamós s'espera un altre dia molt fred i ventós, amb el cel enterenyinat per nuvolositat de tipus alt. A la resta de la demarcació també hi dominarà el sol, no obstant, el pas d'un front desgastat farà aparèixer nuvolositat de tipus alt, siguent una mica més compacte a les comarques del nord. El vent del nord continuarà molt fort a l'Empordà i Pirineu.

La temperatura màxima serà similar i la mínima serà més baixa als llocs resguardats del vent. S'esperen glaçades negres a qualsevol punt.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a 25/30 nusos, durant la matinada del diumenge., mar endins pot bufar a 35/40 nusos. Al matí tindrem vent de tramuntana a 15/20 nusos., mar endins pot bufar a 24/28 nusos. A la tarda la situació serà similar. A la nit hi haurà vent de tramuntana a 28/32 nusos., mar endins pot bufar a 34/38 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol o maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins, durant tot diumenge.