Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 24 de febrer del 2012

Previsió pel cap de setmana


Mapa sinòptic previst per aquest diumenge. S'aprecia un potent anticicló abraçant-nos en forma de falca i un reforç del vent del nord.


Aquest dissabte a Palamós pocs canvis haurem d'esperar, ja que seguirem dins el radi d'acció de l'anticicló, malgrat tot, ens creuarà una banda nuvolosa composta per núvols alts i mitgencs que enterenyinaran l'acció solar durant tot el dia. A la resta de la demarcació gironina el dia també serà assolellat i amb intervals de núvols prims en tota la jornada.

La temperatura màxima pujarà fins a 13/17º C a la costa, fins a 18/21º C a l'interior i fins a 11/16º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 3/7º C a la costa, fins a -1/2º C a l'interior i fins a -3/0º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix amb component nord o restarà en calma, durant la nit/matinada de divendres a dissabte., al cap de Creus pot bufar tramuntana a 4/8 nusos. Al matí hi haurà vent fluix de direcció variable o calma. A la tarda preveiem vent de garbí a 8/12 nusos. A la nit tindrem vent fluix de component nord., al cap de Creus pot bufar tramuntana o mestral a 24 nusos. Al llarg de la matinada el vent del nord s'anirà reforçant.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar plana o arrissada arran de costa i marejol mar endins, durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda preveiem una mica de marejol arran de costa i marejol o maror mar endins. A la nit hi haurà mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins., al cap de Creus hi haurà forta maror.


Aquest diumenge a Palamós el dia tornarà a estar marcat per un domini de l'astre rei, encara que de bon matí ens llevarem amb alguns núvols prims. A la resta de la demarcació també hi haurà un temps assolellat, amb temperatures primaverals a migdia i un reforç del vent de tramuntana, sobretot al nord del cap de Begur, on pot bufar de manera intensa.

La temperatura màxima serà més alta que el dia anterior i la mínima serà igual o superior.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a 10/14 nusos, durant la matinada de diumenge., al nord del cap de Begur pot bufar a 24/28 nusos. Al matí hi haurà vent del nord a 8/12 nusos., mar endins pot bufar a 24 nusos. A la tarda s'espera vent de tramuntana a 18/22 nusos., al nord del cap de Begur bufarà a 28/32 nusos. A la nit tindrem vent del nord a 12/16 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur bufarà a 24/28 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i forta maror mar endins, durant la matinada de diumenge. Durant la resta de la jornada hi haurà marejol o maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins.