Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 10 de febrer del 2012

Previsió de més fred pel cap de setmana


Els termòmetres tornaran a marcar temperatures gèlides. Observeu com dissabte tindrem -36º C a 500 hpa. Clicar per ampliar.


Aquest dissabte a Palamós cal preveure una altre jornada condicionada pel vent fort de tramuntana i per una elevada sensació de fred. Pel que fa a l'estat del cel, es preveu un clar predomini del sol i algun núvol baix decoratiu, a més, poden crèixer algunes nuvolades importants a sobre el mar degut a l'existència d'un embossament d'aire fred d'uns -34/-36º C a 500 hpa. A la resta de la demarcació el dia també estarà dominat per la fred i el vent fort de tramuntana, el qual pot bufar amb ratxes superiors als 100 km/h a l'Alt Empordà i als cims del Pirineu. Acompanyant el sol, podrien aparèixer alguns núvols baixos al sector sud de la costa.

La temperatura màxima serà més baixa que el dia anterior, pot rondar els 5/9 º C a la costa i interior i els -8/4º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -2/2º C a la costa, fins a -7/-1º C a l'interior i fins a -14/-8º C al Pirineu, amb més fred als cims que a les valls.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord a 24/28 nusos, durant la nit/matinada de divendres a dissabte., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 32/36 nusos. Al matí hi haurà vent de tramuntana a 12/16 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 24/26 nusos. A la tarda tindrem vent del nord a 16/20 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 28/32 nusos. A la nit hi haurà tramuntana a 18/22 nusos arran de costa i a 30/34 nusos mar endins.

L'estat de la mar vindrà marcat pels nombrosos blancalls, ja que es mantindrà amb marejol o maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins, durant tota la jornada.


Temperatura en superfície prevista pel diumenge a les 12:00h. Clicar per ampliar.


Aquest diumenge seguirà el temporal de tramuntana, acompanyat per molta fred, un cel asserenat i amb molt poca humitat ambiental. A la resta de la demarcació esperem un dia similar, amb ratxes molt intenses de tramuntana als llocs habituals. Les glaçades negres poden aparèixer en moltes contrades, sobretot als llocs més arrecerats del vent.

La temperatura màxima rondarà els 5/8º C a la costa, els 4/6º C a l'interior i els -7/3º C al Pirineu. La mínima serà més baixa on no hi toqui el vent., pot baixar fins a -15/-9º C al Pirineu, fins a -8/-5º C a l'interior i fins a -4/0º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord a 22/26 nusos, durant la matinada del diumenge., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 32/36 nusos. Al matí hi haurà vent de tramuntana a 16/20 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 24/26 nusos. A la tarda tindrem vent del nord a 22/24 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 32 nusos. A la nit seguirà la mateixa situació.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol o maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins, durant tota la jornada.