Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 2 de febrer del 2012

ESTÀ NEVANT!


Imatge captada aquest matí per la càmera de TV3 de Girona.


Tal com es preveia, en aquests moments la neu ja ha començat a caure a Palamós!

Com podeu comprobar a la imatge superior, aquest matí la ciutat de Girona ja s'ha llevat amb uns 2 cm de neu. Els plugims que anaven caient al llarg de la jornada, es van mantenir durant les hores nocturnes i la baixa de temperatura ha permés que els plugims s'hagin convertit en una feble nevada que ha enfarinat moltes poblacions del Gironès i la Selva, en alguns casos fins arran de mar, tal com ha succeït a Blanes on s'han llevat amb el paisatge blanc. Cal dir que de bon matí a la nostre comarca també s'ha vist alguna volva de neu fins arran de mar, encara que en aquests moments la nevada es va generalitzant.

Caldrà estar atents amb la banda de precipitació que està entrant des del mar, ja deixa una bona nevada, de fet, a Palamós ara tenim entre 1 i 2º C.



Imatge actual de radar.


El Servei Meteorològic de Catalunya manté un avís amb una probabilitat superior al 70 % per nevades febles, intermitents i extenses, fins la una de la matinada. En tot l'episodi es podran acumular gruixos de més de 5 cm per sobre dels 600 metres. Per sota d'aquesta cota els gruixos voltaran entre els 2 i 5 cm, tot i que és possible que puntualment es superin aquests valors. Aquest avís fa referència en major o menor intensitat, a totes les comarques de Girona exceptuant la Cerdanya.

Pel que fa a les dades d'avui dijous a Palamós (dades fins les 19:00h)., temperatura màxima 4,9º C, mínima 1,9º C. Estat del cel ennuvolat de bon matí, amb més clarianes a la tarda i cel cobert al vespre amb neu. Vent de component nord a 10/15 nusos de mitjana, ratxa màxima 24,3 nusos. Estat de la mar amb forta maror mar endins (ones superiors als 2 m), marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1013,4 hpa, mínima 1013 hpa. Humitat relativa màxima 71 %, mínima 49 %. Dades de marinapalamos.com i Puertos del Estado.