Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 9 de juliol del 2012

Càmera web de Sant Antoni, dades i previsió


Imatge que es veia avui dilluns a les 14:00h des de la càmera web de Sant Antoni de Calonge.


Gràcies al correu electrònic que m'ha enviat un seguidor d'aquest blog, he descobert que tenim una nova eina per veure el temps que fa a les nostres contrades. Es tracta d'una càmera web que mostra la platja de Sant Antoni de Calonge en temps real, juntament amb una bona porció del cel a la nostre badia. A partir d'avui trobareu l'enllaç de la càmera a la banda dreta del blog, a sota d'on surt l'estat de les platges catalanes vigilades per la Creu Roja.
Com sempre, recordar que podeu enviar fotos meteorològiques, de natura, paisatges o qualsevol element patrimonial, així com altres observacions d'interés, al correu següent: tempspalamos@hotmail.com., tota informació serà d'agrair.

Pel que fa a la jornada d'avui dilluns, cal destacar l'ambient plenament estiuenc que s'ha donat a la demarcació gironina, amb temperatures que han tornat a superar els 30ºC en moltes localitzacions del prelitoral i interior, però sense arribar als valors tan alts de finals de juny.

Algunes de les màximes més altes d'avui dilluns 9 de juliol a la nostre demarcació són: 33,0ºC a Salt, 32,3ºC a Mieres, 31,8ºC a Medinyà, 31,1ºC a Olot-Pla de Dalt, 30,7ºC a Girona-Devesa. Al Baix Empordà trobem 29,7ºC a La Bisbal d'Empordà, 29,6ºC a Les Olives o 27,9ºC a Calonge.

D'altre banda, a Palamós avui dilluns hem tingut les següents dades meteorològiques., temperatura màxima 25,8ºC, mínima 19,7ºC. Estat del cel serè, amb algun núvol baix anecdòtic de bon matí. Vent de garbí a les hores centrals del dia a 10/15km/h de mitjana, ratxa màxima 31km/h. Estat de la mar amb marejol generalitzat a la tarda i mar arrissada a primeres hores arran de costa, amb maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1015hPa, mínima 1012hPa. Humitat relativa màxima 84%, mínima 56%. Dades de meteoclimatic.com


Previsió per aquest dimarts

A Palamós cal esperar un dia dominat pel Sol, amb alguns núvols alts i baixos decoratius. A la resta de la demarcació es preveu un dia càlid i assolellat, amb alguns núvols d'evolució al Pirineu i en altres sectors muntanyosos. Existeix la possibilitat que s'escapi algun petit ruixat o nucli tempestuós al Pirineu, sobretot a la vessant de la Catalunya Nord.

La temperatura màxima pot pujar fins a 29/32ºC a l'interior, fins a 25/28ºC a la costa i fins a 22/28ºC al Pirineu. La mínima pot rondar els 14/17ºC a l'interior, els 18/20ºC a la costa i els 8/14ºC al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component variable o restarà en calma, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí tindrem vent del sud a 4/8 nusos. A la tarda esperem la mateixa situació. A la nit hi haurà vent del nord a 8/12 nusos., al nord del cap de Begur i mar endins pot bufar a 16/20 nusos. A mar tindrem mar plana o arrissada durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí preveiem mar arrissada arran de costa i marejol mar endins. A la tarda hi haurà mar arrissada o marejol. A la nit esperem mar arrissada arran de costa i maror mar endins.