Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 21 de juliol del 2012

Previsió pel cap de setmana


Mapa de vent i temperatura en superfície previst per la matinada de diumenge. Esperem tramuntana a 20/30 nusos davant la costa del Baix Empordà.


Avui dissabte a Palamós, el pas d'un sistema frontal provocarà que tinguem un dia amb nuvolositat variable, siguent més compacte a la tarda. No es descarta que es vegi caure alguna gota a la tarda/vespre. A la resta de la demarcació gironina la situació meteorològica també estarà marcada pel pas del sistema frontal, el qual, obrirà les portes a un reforç notable del vent del nord, sobretot a l'Empordà i als cims del Pirineu al llarg del vespre/nit. De cares a la tarda, podria formar-se algun ruixat o petit nucli tempestuós als indrets arrecerats del vent, sobretot a prop del Montseny i Serralada Transversal., tampoc es descarta algun ruixat de caràcter feble al sud de la Costa Brava i alguna gota esporàdica en altres indrets.

La temperatura màxima pot rondar els 28/30ºC a l'interior, els 26/28ºC a la costa i els 18/25ºC al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 8/12 nusos, al llarg d'aquest matí., mar endins pot bufar a 16/20 nusos. A la tarda tindrem vent de component nord i oest a 6/12 nusos., al nord del cap de Begur s'espera tramuntana amestralada a 16/20 nusos. A la nit es reforçarà la tramuntana a 18/22 nusos., al nord del cap de Begur i mar endins pot bufar a 24/28 nusos, amb ratxes superiors. A mar tindrem mar arrissada o marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins, fins a la tarda. A la nit hi haurà marejol o maror arran de costa i forta maror mar endins i al nord del cap de Begur. Precaució amb la navegació.


Aquest diumenge a Palamós seguirem sota la influència del vent del nord. Esperem un cel dominat pel sol, amb algun núvol baix decoratiu i també hi hauran núvols alts. A la resta de la demarcació gironina s'espera una jornada dominical marcada pel vent del nord a l'Empordà i als cims del Pirineu. Acompanyant la tramuntana, també apareixeran alguns núvols baixos al sector sud de la costa., a més, també poden fer-se presents abundants núvols alts que enterenyinin el cel a qualsevol indret.

La temperatura mínima pot rondar els 18/21ºC a la costa i prelitoral i els 8/15 al Pirineu. La màxima arribarà fins a 28/31ºC a la costa i prelitoral i fins a 15/22ºC al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 16/20 nusos, durant la matinada de diumenge., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 20/24 nusos. Al matí tindrem vent de component nord a 6/10 nusos., mar endins pot bufar a 16/20 nusos. A la tarda hi haurà tramuntana amestralada a 8/12 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 20/24 nusos. A la nit es reforçarà la tramuntana a 18/22 nusos., mar endins pot bufar a 24/28 nusos. A mar tindrem marejol o maror arran de costa i forta maror mar endins, durant la matinada de diumenge. Al matí preveiem marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins. A la tarda hi haurà una situació similar. A la nit tindrem forta maror mar endins i marejol o maror arran de costa.