Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 28 de juliol del 2012

Previsió pel cap de setmana



Mapa de precipitació prevista en tres hores per avui a les 21:00h. Observeu com poden caure algunes pluges cap al Pirineu.


Avui dissabte a Palamós, el pas d'un altre sistema frontal en cap de setmana, pot fer que tinguem un dia molt xafogós, amb alguns núvols presents al vespre/nit i amb temps assolellat fins llavors. No es descarta que degut a la presència d'una mica d'aire fred en alçada i humitat saturada en nivells baixos de la troposfera, ens pugui arribar algun ruixat desgastat a la nit.
A la resta de la demarcació gironina la situació meteorològica també estarà marcada pel pas del front, amb possibilitats que s'escapi algun ruixat o petita tempesta preferentment al Pirineu, de cares al vespre/nit. Amb el pas de les hores no es descarta que puguin caure quatre gotes en altres punts.

La temperatura màxima pot rondar els 29/34ºC a l'interior, els 25/28ºC a la costa i els 20/28ºC al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner durant aquest matí bufarà amb component est, a 4/8 nusos. A la tarda tindrem vent de component sud a 4/8 nusos. A la nit entrarà la tramuntana a 4/8 nusos., al nord del cap de Begur i mar endins pot bufar a 12/16 nusos, amb ratxes superiors. A mar tindrem marejol arran de costa i marejol o maror mar endins, amb mar de fons de xaloc, durant aquest matí. A la tarda esperem una situació similar. A la nit preveiem que hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins i al nord del cap de Begur.

Aquest diumenge a Palamós esperem un dia amb nuvolositat força variable i grans clarianes al centre de la jornada. A la resta de la demarcació gironina s'espera un diumenge molt similar., no obstant, altre vegada es podria escapar algun ruixat de tarda o petit nucli tempestuós a l'interior, sobretot a la meitat oest i en zones de muntanya.

Les temperatures experimentaran un lleuger descens al litoral, sobretot les màximes, i de forma més apreciable al Pirineu i en punts de l'interior.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 6/10 nusos, durant la matinada de diumenge., mar endins pot bufar a 16/20 nusos. Al matí tindrem vent fluix de component nord i est. A la tarda hi haurà vent fluix de llevant o xaloc. A la nit tornarà la tramuntana a 8/12 nusos., mar endins pot bufar a 16/20 nusos. A mar tindrem marejol arran de costa i maror mar endins, durant la matinada i el matí de diumenge. A la tarda hi haurà mar plana o arrissada arran de costa i marejol o maror mar endins, amb mar de fons de nord. A la nit tindrem maror mar endins i al nord del cap de Begur, amb marejol arran de costa.