Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 10 de juliol del 2012

Núvols baixos i forta xafogor


Imatge dels núvols baixos que han aparegut aquesta tarda a Calonge.


La jornada d'avui dimarts ha tingut com a protagonistes la forta xafogor, el sol i l'aparició d'alguns núvols baixos, especialment a la tarda/vespre. Aquesta forta xafogor és deguda als elevats índexs d'humitat ambiental, els quals han rondat el 80/90% al llarg de tot el dia.
Malgrat l'ambient assolellat que hem tingut, l'aparició d'abundants núvols baixos a partir de la tarda, ens indica un canvi en la situació atmosfèrica, caracteritzada per l'entrada de l'anticicló de les Azores en forma de falca, provocant un reforç del vent de tramuntana durant la propera matinada i sobretot durant la nit de dimecres a dijous. Així mateix, aquest aire del nord pot facilitar la formació d'alguns núvols baixos en punts del litoral, mantenint les temperatures a ratlla al llarg de tota la setmana.



Imatge d'aquest migdia on es veu l'ambient assolellat des del Molí de Vent, amb alguns estratocúmulus anecdòtics al fons.


Pel que fa a les dades d'avui dimarts 10 de juliol a Palamós., temperatura màxima 26,0ºC, mínima 19,2ºC. Vent de component sud a 5/10km/h de mitjana, ratxa màxima 23km/h. Estat de la mar amb mar plana o arrissada arran de costa, a primeres hores del dia, amb una mica de marejol a la tarda, sobretot mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1014hPa, mínima 1012hPa. Humitat relativa màxima 93%, mínima 80%. Dades de meteoclimatic.com



Núvols baixos o estratocúmulus d'aquesta tarda a Calonge.



Núvols baixos o estratocúmulus d'aquesta tarda a Calonge.


Aquest dimecres a Palamós hem d'esperar un altre dia de ple estiu, amb domini del sol, però acompanyat per alguns intervals nuvolosos de tipus baix. A la resta de la demarcació gironina s'espera un dia càlid i assolellat, malgrat la presència d'alguns núvols baixos a qualsevol indret., a més, poden crèixer algunes nuvolades de tarda al Pirineu. No es descarta que aquestes nuvolades deixin algun ruixat o nucli tempestuós, sobretot al Ripollès i a la Catalunya Nord, a la tarda/vespre.

La temperatura màxima rondarà els 28/31ºC a l'interior, els 25/27ºC a la costa i els 18/26ºC al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 19/22ºC a la costa, fins a 14/18ºC a l'interior i fins a 9/14ºC al Pirineu

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord a 8/12 nusos, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres., al nord del cap de Begur i mar endins bufarà a 16/20 nusos. Al matí tindrem vent de gregal a 4/8 nusos. A la tarda esperem vent del nord a 4/8 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 16/20 nusos. A la nit hi haurà vent del nord a 14/18 nusos., al nord del cap de Begur i mar endins pot bufar a 24/28 nusos. A mar tindrem mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí preveiem una situació similar. A la tarda hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins. A la nit esperem marejol arran de costa i forta maror mar endins.