Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 9 d’octubre del 2012

Altocumulus, esteles de condensació i tornen les pluges

Esteles de condensació dels avions de bon matí a sobre Palamós. Imatge mostrada al programa Els Matins de TV3 d'ahir.


Igual com el passat dissabte, ahir dilluns ens van creuar abudants núvols mitjos del gènere Altocumulus, els quals, donaren el típic aspecte de cel empedrat, però sense presagiar cap canvi de temps a curt termini., no obstant, coincidint amb el cap de setmana llarg que s'acosta, el pas d'un solc d'aire fred en alçada amb isotermes de -15ºC a 500hPa i la formació d'una petita baixa (mesobaixa) a sobre les Balears, podria deixar alguns ruixats i tempestes força generals a Catalunya, que en menor o major mesura podran regar qualsevol indret, situació que anirem seguint en properes previsions.



Mapa sinòptic previst per aquest dijous a les 18:00h. Observeu com ve un solc d'aire fred en alçada i es produeix una ciclogènesis al davant la costa catalana.


Acompanyant aquests núvols mitjos, també hi van haver moltes boirines que empitjoraren la visibilitat., a més a més, com a conseqüència del vent de garbí la humitat relativa va ser molt elevada, otorgant-nos una notable sensació de xafogor.
Com podeu veure a la imatge de l'encapçalament, de bon matí també hi hagueren moltes esteles de condensació que s'expandien, siguent un altre símptoma que s'acosten canvis en els properes dies.



Altocumulus floccus i Altocumulus stratiformis vistos ahir a la tarda a Romanyà de la Selva.


Al capvespre els altocúmulus adoptaren un bonic to rosat.

Altres dades meteorològiques d'ahir dilluns 8 d'octubre a Palamós., temperatura màxima 22,9ºC, mínima 16,7ºC. Vent de garbí a 10/15km/h de mitjana, ratxa màxima 31km/h. Estat de la mar amb marejol generalitzat, sobretot a la tarda. Pressió atmosfèrica màxima 1020hPa, mínima 1015hPa. Humitat relativa màxima 95%, mínima 79%. Dades de meteoclimatic.com


Recull fotogràfic d'ahir dilluns



Altocumulus floccus a Romanyà de la Selva.



Deixants dels avions i altres núvols alts de bon matí a sobre Palamós.



Altocumulus floccus a sobre Romanyà.



Bolets a les Gavarres degut a les darreres pluges.



Altocumulus rosats a la posta de sol.