Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 13 d’octubre del 2012

Dissabte força estable, però diumenge al tard passa un altre front

Mapa previst de vent en superfície a les 18:00h al Mediterrani Occidental. Observeu com bufarà molt fluix i de direcció variable a la nostra zona costanera.


Avui dissabte a Palamós, la situació meteorològica vindrà marcada per una lleugera recuperació dels termòmetres a migdia, però seguirà fent força fresca a la nit.
L'estat del cel estarà dominat pel sol, malgrat l'aparició d'intervals nuvolosos en varis nivells que aniran creuant per sobre nostre.
A la resta de la demarcació el dia serà molt semblant, exceptuant a prop del Ripollès, Garrotxa i interior de la Selva, on pot caure algun ruixat de tarda poc important.

La temperatura màxima pot rondar els 20/23ºC al prelitoral i a la costa i els 12/18ºC al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner, durant aquest matí bufarà molt fluix de direcció variable o restarà en calma. A la tarda tindrem vent fluix de component est i nord, amb estones de calma. A la nit hi haurà vent molt fluix del nord i oest o calma.
A mar cal esperar mar arrissada arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons del nord durant tota la jornada.


Mapa de superfície amb fronts previst per diumenge a les 12:00h. Veiem com s'apropa un sistema frontal.


Aquest diumenge a Palamós esperem que estigui dominat per les baixes pressions i el vent de llebeig, degut a la presència d'un pertorbació situada a l'oest de França, la qual, ens enviarà un sistema frontal actiu. Així doncs, amb aquesta situació cal esperar un augment dels núvols ja des del migdia, quedant el cel cobert amb el pas de les hores.
Al llarg del vespre dominical i fins la matinada de dilluns, poden caure alguns ruixats i algun nucli tempestuós moderat. A la resta de la demarcació gironina també esperem un diumenge força ennuvolat, sobretot a la segona meitat del dia, a l'espera del pas d'un front de pluges que entraria al vespre i a la nit, regant de manera força general la majoria de comarques i començant per la meitat nord i oest.

La temperatura no experimentarà grans canvis respecte a la jornada anterior, amb ambient fresc.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud-oest, a 8/12 nusos, durant la matinada de diumenge. Al matí tindrem vent de llebeig a 16/20 nusos, amb ratxes superiors., al nord del cap de Begur pot superar els 20 nusos. A la tarda hi haurà vent del sud-oest a 12/16 nusos. A la nit entrarà vent de nord a 4/8 nusos, amb ratxes superiors en cas de tempesta., a prop del cap de Creus pot bufar tramuntana amestralada a 24/28 nusos. L'estat de la mar s'anirà alterant progressivament fins quedar maror arran de costa i fora maror mar endins.