Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 29 d’octubre del 2012

Matinada glaçada i noves pluges a la vista

Cirrus i deixants dels avions vistos avui al migdia, els quals anuncien un canvi de temps.


La matinada d'avui dilluns 29 d'octubre, tal com s'anunciava, ha estat plenament hivernal a tota la demarcació gironina, amb glaçades importants a bona part de l'interior i al Pirineu, especialment als indrets més arrecerats pel vent, així mateix, també hi ha hagut alguna tímida glaçada que ha arribat a prop de la costa.

Algunes de les mínimes més baixes d'avui dilluns a Girona:

Ulldeter -8,9ºC., Malniu -7,8ºC., Sant Pau de Segúries -7,1ºC., Das -6,9ºC., Queixans -6,0ºC., Núria -5,2ºC., Ribes de Freser -4,4ºC., la Vall d'en Bas -4,3ºC., Mieres -4,0ºC., Fornells de la Selva -3,5ºC., Girona -3,1ºC.

Mínimes d'avui dilluns al Baix Empordà:

Monells -2,1ºC., la Bisbal d'Empordà -1,0ºC., Castell d'Aro -0,7ºC., la Tallada d'Empordà 0,3ºC., Sant Feliu de Guíxols 2,2ºC., Palafrugell 3,7ºC., Calonge 4,9ºC., Palamós-la Fosca 6,2ºC.

Altres dades meteorològiques d'avui dilluns 29 d'octubre a Palamós., temperatura màxima 14,6ºC., mínima 6,2ºC. Estat del cel asserenat, amb algun núvol alt passatger al migdia. Vent del nord a 10/15km/h de mitjana durant la matinada, i vent de garbí a 15km/h de mitjana a partir del migdia, ratxa màxima 35km/h. Estat de la mar amb maror mar endins (onatge sig. de 0,82m a les 12:00h davant el cap de Begur), amb marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1016hPa, mínima 1012hPa. Humitat relativa màxima 69%, mínima 29%. Dades de meteo.cat, meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Mapa de pressió en superfície previst per dimecres a les sis del matí. S'observa una profunda borrasca al Mediterrani Occidental.


D'altre banda, la imatge que obre aquest article ens mostra els núvols alts que ens han creuat ràpidament aquest migdia, com a símptoma de l'arribada d'una altre pertorbació que ens deixarà pluges abundants al llarg d'aquest dimecres, amb alguns valors que poden arribar als 50mm a l'Empordà, siguent localment superiors i acompanyades per tempesta, amb moments d'elevada intensitat.

Aquesta borrasca generada pel pas d'un tàlveg d'aire fred situat a l'oest de la Península Ibèrica, creurà ràpidament el territori peninsular al llarg d'aquest dimarts i s'aprofundirà quan arribi al Mediterrani. Això facilitarà que el dimecres estigui marcat per les pluges i les tempestes, sobretot durant la matinada i el matí, concentrant-se a la meitat est del país.


Mapa de precipitació acumulada fins dimecres a la nit. Veiem com l'Empordà pot ser un dels indrets on plogui més.


Degut a la presència d'aquesta borrasca el nivell del mar seguirà molt elevat i els vents podran bufar amb component nord i est, generant un marcat onatge de llevant o gregal, amb forta maror generalitzada a partir de la nit de dimarts a dimecres.