Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 7 d’octubre del 2012

Capvespre de tardor amb molts núvols alts


Capvespre de diumenge amb el sol apagat.


L'arribada d'abundant nuvolositat de tipus alt, procedent de les restes d'uns sistemes frontals generats per una àmplia borrasca situada a l'Atlàntic, ens ha deixat un diumenge força enterenyinat, sobretot a primeres i darreres hores del dia, on es podia apreciar com l'astre rei es trobava força apagat.
Així mateix, durant les hores centrals de la jornada el sol ha brillat amb força, un fet que ha sigut aprofitat per alguns banyistes.

Pel que fa a les altres dades meteorològiques d'aquest diumenge 7 d'octubre a Palamós., temperatura màxima 23,2ºC, mínima 18,4ºC. Vent de garbí a 10km/h de mitjana fins al vespre, llavors ha encalmat. Ratxa màxima de vent 24km/h. Estat de la mar amb marejol generalitzat fins al vespre (onatge sig. de 0,47m a les 12:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1020hPa, mínima 1018hPa. Humitat relativa màxima 94%, mínima 63%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.

Més fotografies del capvespre d'avui, on veiem el cel cobert per núvols alts que apagaven l'acció solar:











Mapa de vent en superfície previst per dilluns a les 18:00h on es veu que bufarà garbí.


Previsió per aquest dilluns

A Palamós preveiem un dia amb predomini del sol, però altre vegada ens arribaran nombroses franges de núvols alts que enterenyinaran el cel en qualsevol moment.

La temperatura mínima pot rondar els 17/20ºC a la costa, els 14/17ºC al prelitoral i els 7/12º al Pirineu. La màxima pot pujar fins a 23/25ºC a la costa, fins a 26/30ºC a l'interior i fins a 20/24ºC al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner restarà en calma durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí entrarà garbí a 6/10 nusos. A la tarda bufarà garbí a 8/12 nusos. A la nit tindrem vent fluix de direcció variable o calma. A mar esperem mar plana o arrissada fins al matí, llavors s'aixecarà marejol generalitzat. A la tarda hi haurà marejol o maror. A la nit tindrem mar arrissada arran de costa i marejol mar endins.