Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 7 d’octubre del 2012

Dissabte de "cel amb cabretes"


Altocumulus floccus observats ahir a la tarda a Palamós. Imatge mostrada a l'Espai del Temps de TV3 d'ahir al vespre.


L'arribada de les restes d'un sistema frontal, ens va deixar un dissabte amb nuvolositat molt variable, formada per diferents gèneres nuvolosos en varis nivells troposfèrics.
Com es podia observar, el vent fluix de llevant i de garbí que bufà, va mantenir alguns intervals de núvols baixos, així com boirines matinals, degut a la presència d'una humitat ambiental molt elevada.

Com veiem a la imatge superior i en les posteriors imatges, al llarg de la tarda es van poder observar nombrosos Altocumulus floccus, coneguts popularment com a "cel amb cabretes".
Aquests núvols mitjos ens avisaven de l'arribada de les restes d'un sistema frontal que entrava en territori anticiclònic, un fet que sol comportar poques precipitacions., així i tot, encara es van poder formar alguns nuclis convectius embeguts que deixaren algun tímid ruixat o quatre gotes repartides de matinada, a la meitat nord i oest de les nostres comarques i en algun altre punt localitzat del nord-est del país, segons es despren de la imatge de radar que veiem a sota aquestes línies.



Imatge de radar a les 03:48 d'avui, on veiem algun ruixat de petita extensió però intens a Osona, el Berguedà, el Bages, el Vallès Occidental, a l'Alt Penedès i sobretot a l'Alta Garrotxa i al nord-oest de l'Alt Empordà.


Pel que fa a les altres dades meteorològiques d'ahir dissabte 6 d'octubre a Palamós., temperatura màxima 21,7ºC, mínima 15,8ºC. Precipitació 0,2mm en forma de rosada. Vent de llevant i garbí a 5/10km/h de mitjana, ratxa màxima 26km/h. Estat de la mar amb maror mar endins (ones de 0,59m davant el cap de Begur), amb mar de fons, i una mica de marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1021hPa, mínima 1017hPa. Humitat relativa màxima 98%, mínima 81%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Més fotografies dels Altocumulus floccus translucidus d'ahir a la tarda: