Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 18 d’octubre del 2012

Dijous amb temporal marítim i cel gris, a l'espera de pluges generoses


Temporal marítim a La Fosca, amb mar de fons i cel gris. Imatge mostrada a l'Espai del Temps de TV3 d'aquest vespre.


La jornada d'avui ha començat amb cel gris i boirines, amb boira a les Gavarres, situació típica que es dóna abans de l'arribada de pluges.

Aquests núvols baixos impulsats pel vent de component est que hem tingut, ens han acompanyat tot el dijous, no obstant, tal com es preveia, a Palamós només ha caigut alguna roina o petit plugim, sobretot al vespre, situació que s'ha repetit a tot el Baix Empordà. On si que han pogut recollir alguns litres ha estat en punts de l'interior i cap a l'Alt Empordà.

Algunes dades de precipitació recollida a Girona fins les 22:00h:

La Jonquera 13,4mm., Darnius 11,2mm., Mieres 6,4mm., Figueres 4,6mm., Sant Feliu de Pallerols 4,4mm., Medinyà 4,2mm., Llançà 4,0mm., Verges 0,6mm.

Malgrat les minces precipitacions caigudes al nostre sector costaner, el temporal d'entre llevant o xaloc s'ha fet notar de valent, en forma de forta mar de fons i també onatge de vent, tal com veiem a les imatges que he capturat aquesta tarda des de La Fosca, amb algunes onades superiors als 2 metres. Cal destacar que la boia situada al davant del cap de Begur assenyalava un onatge significant de 3,28 metres a les 18:00h



Mapa d'onatge previst per les sis del matí d'aquest divendres. Veiem que tindrem ones de 2 metres al nostre sector.



Mapa de vent en superfície previst per les sis del matí de divendres al Mediterrani Occidental. Veiem com bufarà xaloc o llevant a 16/20 nusos.


Per les properes hores s'espera que segueixi el fort temporal marítim, amb onatge significant d'entre 2/3 metres i amb vent d'entre llevant i xaloc a uns 16/20 nusos fins divendres a la tarda., llavors podria bufar a uns 10 nusos.

Degut a la procedència del vent i el cel cobert, les temperatures continuaran suaus i homogènies, tan de dia com de nit.



Temporal i cel gris d'aquesta tarda.



Mapa de precipitació prevista en una hora per divendres a les dotze del migdia.


Les pluges poden fer-se més presents durant les properes hores i al llarg de tot divendres, amb algunes pauses. Es preveu que aquestes puguin caure, en general, de forma continuada, moderada i a qualsevol punt de Girona, amb algun ruixat tempestuós que pot deixar alguna acumulació d'aigua als llocs propensos, sobretot a la costa i en punts de muntanya de la Garrotxa, Montseny i Alberes.  Es recomana precaució si heu de transitar per llocs inundables.



Temporal marítim a La Fosca aquesta tarda.


Altres dades meteorològiques d'avui dijous 18 d'octubre a Palamós., temperatura màxima 21,1ºC., mínima 19,4ºC. Vent de llevant o xaloc a 15km/h de mitjana, ratxa màxima 40km/h. Pluja inapreciable. Pressió atmosfèrica màxima 1013hPa, mínima 1010hPa. Humitat relativa màxima 96%, mínima 91%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.