Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 10 de setembre del 2015

9 de setembre: les mínimes cauen per sota dels 10ºC

Temps assolellat i núvols alts sobre el massís de les Gavarres, ahir dimecres a la tarda.


Ahir dimecres 9 de setembre, la manca de vent de matinada, el cel asserenat i l'aire fresc que havia entrat el dia anterior, van provocar que les temperatures mínimes caiguessin per sota dels 10ºC en els indrets tradicionalment més freds de l'interior del Baix Empordà. Sens dubte, es tracta de les mínimes més baixes del present estiu astronòmic.
Els valors més freds van caure fins a només 9,4ºC a Monells i fins a 9,7ºC a La Tallada d'Empordà. A Palamós, tot i que no es registraren aquests valors tan baixos, la mínima va baixar fins a 15,2ºC a La Fosca i fins a 15,4ºC al centre del nucli antic.

Tot i la fred que va fer de matinada i de bon matí, l'ambient assolellat va fer remuntar els termòmetres de valent. Per exemple, a Calonge vàren tenir una màxima de 28ºC i a Monells fou de 27,3ºC.

D'altre banda, el temps assolellat d'ahir dimecres, va tenir com a contrapunt l'arribada d'alguns núvols alts al llarg de la tarda. Aquests núvols prims i esfilagarsats ens indiquen que avui dijous tindrem una jornada lleugerament inestable, a causa del pas d'una línia d'inestabilitat. Això pot fer crèixer algunes nuvolades de tarda que poden descarregar ruixats destacats cap a l'interior i prelitoral de Girona, a més d'alguns plugims o petits ruixats a la costa.
A Palamós es preveu un augment nuvolós que deixarà un cel cobert i també s'espera que puguin caure alguns plugims.


Mapa de precipitació acumulada prevista per avui dijous. Veiem com poden caure quatre gotes a la nostre zona.


D'altre banda, les temperatures màximes registrades ahir dimecres 9 de setembre al Baix Empordà, van ser entre 1 i 2 graus més altes cap a l'interior, però a la costa la pujada va ser més modesta.
Els 28,0ºC de Calonge van ser la màxima més alta del dia, en canvi, les màximes més baixes foren els 23,1ºC de Palamós i de Sant Feliu de Guíxols.
Pel cantó de les mínimes, veiem com aquestes van baixar entre 1 i 3ºC, comparades amb les del dia abans.
En aquest sentit, els 9,4ºC de Monells van ser la mínima més freda i els 16,6ºC de Calonge-Mas Pallí es quedaren com a mínima més alta. Dades de Meteoclimatic i Meteocat

Màximes registrades ahir dimecres 9 de setembre al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 27,3ºC (9,4ºC)., La Bisbal d'Empordà 26,8ºC (10,1ºC)., La Tallada d'Empordà 25,5ºC (9,7ºC)., Castell d'Aro 24,1ºC (11,2ºC)., Torroella de Montgrí 23,6ºC (10,9ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dimecres 9 de setembre del 2015 a Palamós., temperatura màxima 23,1ºC, mínima 15,4ºC. Estat del cel dominat pel sol, amb matí asserenat, però a la tarda arribada de 3/8 o 4/8 Ci. Vent: fins les 10:00h va bufar vent del NNO, a 2/5 km/h de mitjana., a partir de llavors vent del ENE, a 10 km/h de mitjana., a partir de les 20:00h vent de direcció variable, a 2/5 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 23 km/h ENE. Estat de la mar amb mar plana o arrissada al matí i un xic de marejol a la tarda., mar endins hi havia maror (onatge sig. de 0,82 metres a les 08:00h davant del cap de Begur i de 0,7 metres a les 18:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1016hPa, mínima 1014hPa. Humitat relativa màxima 86%, mínima 55%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)