Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 6 de setembre del 2010

Dades, fotos d'avui i previsió


Imatge de les onades d'avui a la zona de Cala Margarida.

La jornada d'avui ha estat marcada pel vent de garbí i per la notable alteració marítima que hi ha hagut, a causa de l'acostament d'un sistema frontal que està entrant pel nord-oest de la Península.
El vent de garbí avui ha bufat a uns 15 nusos de vent sostingut i una ratxa màxima de 45 km/h. L'estat de la mar s'ha vist molt alterat amb ones properes al metre d'alçada arran de costa, superiors mar endins, juntament amb una notable mar de fons del sud, la qual ha obligat a posar la bandera groga a la Platja Gran i a Castell.
A destacar també la nuvolusitat que ha anat apareixent al llarg de la tarda, símptoma del canvi de temps que es preveu., la humitat per la seva banda, ha oscil.lat entre el 72/89 %, donant força sensació de xafogor. La temperatura màxima ha pujat fins als 25,3 cº i la mínima ha devallat fins als 20,8 cº. Un altre paràmetre a tenir en compte és la pressió atmosfèrica, ja que assenyala l'acostament de baixes pressions, ja que actualment tenim 1008 hpa (recordem que la pressió normal és d'uns 1013 hpa). Dades extretes de meteoclimatic .com.


Estat de la mar d'avui.


Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts a Palamós tindrem un dia amb nuvolusitat abundant, tot i que es pot obrir alguna clariana a mig matí i al llarg de la tarda., es preveu que pugui caure algun ruixat durant qualsevol moment del dia, sobretot durant la nit/matinada de dilluns a dimarts i a primeres hores de la tarda. En principi no seran ruixats molt importants tot i que poden caure sobtadament. A la resta de la demarcació gironina també hi cauran ruixats i alguna tempesta puntualment intensa a la zona del Montseny i al nord de L'Alt Empordà-Alta Garrotxa.

La temperatura pujarà fins als 23/25 cº a la costa i fins als 22/24 cº a l'interior. La temperatura mínima es pot donar al final de la jornada en molts punts, devallant fins als 17/18 cº a la costa i fins als 14/16 cº a l'interior.

El vent a la nostra zona costanera bufarà de component sud a uns 10/12 nusos durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí i a la tarda de dimarts tindrem garbí a uns 8/12 nusos. A partir del vespre entrarà la tramuntana a uns 8/10 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror arran de costa, amb mar de fons del sud, durant la nit de dilluns a dimarts. Al matí de dimarts tindrem entre marejol i maror, amb mar de fons. A la tarda quedarà marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons.