Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 8 de setembre del 2010

Dades i fotos d'ahir


Cúmulus congestus d'ahir a la tarda.


La jornada d'ahir va estar marcada pel pas d'un solc d'aire fred en alçada que acompanyava un sistema frontal, originant el creixement de nuvolades, les quals, durant el dia només van descarregar 0,2 mm, degut a l'existència de vents del sud pre-frontals i una manca d'aire fred. No obstant, amb l'arribada de l'aire fred posterior que acompanyava el vent de nord-oest, juntament amb l'existència de línes de convergència, es va formar un front de tempestes que va escombrar molts punts del nord-est del país. A Palamós, el pas de la tempesta cap allà a les deu de la nit, ens va deixar 13,3 mm caiguts en molt poca estona, amb forta intensitat de precipitació, amb abundant aparell elèctric i fortes ratxes de vent de direcció variable, aquestes ratxes de vent es van mostrar força violentes, arribant a un cop màxim de 85 km/h al moment de la tempesta.
Altres dades de precipitació al Baix Empordà: Calonge 16,9 mm, La Bisbal 10,7 mm, Palafrugell 8,8 mm. Dades de meteoclimatic.com.



Mapa de llamps d'ahir.



Imatge del radar ahir a la nit en el moment en que ens creuava la tempesta.


Un altre fet destacat d'ahir el trobem al mar, ja que hi havia molta mar de fons de sud, amb ones que arribaven al metre d'alçada arran de platja i amb ones de gairebé 2 m durant la tarda mar endins, segons la boia de Palamós.

Degut a aquest fet, es va hissar la bandera groga a la Platja Gran i a Castell. El vent de garbí va bufar amb una ratxa màxima de 37 km/h.


Maror amb mar de fons de sud ahir a la tarda.


Grans onades i importants nuvolades al fons de la imatge.


Altres dades a remarcar són l'elevada humitat que hi va haver, la qual va arribar a un màxim del 89 % i un mínim del 75 % , aquest fet, juntament amb una temperatura màxima de 26,5 cº ens va donar molta sensació de xafogor, talment com si fos una jornada plenament estiuenca.
Un fet molt interessant va ser la devallada sobtada de la temperatura després de la tempesta., si fins llavors la temperatura mínima del dia s'havia quedat en 22,4 cº, un cop passada la tempesta aquesta va devallar fins als 16,4 cº, tot i que més tard es va recuperar lentament. La pressió atmosfèrica per la seva banda, va devallar fins als 1000 hpa, reflex del pas del sistema frontal.



Nuvolades ahir a la tarda.