Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 25 de setembre del 2010

Previsió pel cap de setmana


Mapa sinòptic previst pel matí de diumenge. Observeu com entren vents freds del nord.

Aquest dissabte a Palamós tindrem un dia assolellat, no obstant poden aparèixer alguns núvols baixos a la tarda. No s'espera que plogui. A la resta de demarcació poden crèixer alguns núvols d'evolució a prop del Montseny, amb possibilitats que hi pugui caure algun ruixat de manera localitzada.
La temperatura pot pujar fins als 20/22 cº a la costa i fins als 22/24 cº a l'interior.

El vent a la nostra zona costanera bufarà a uns 8/10 nusos, de component nord durant el matí, superior al nord del cap de Begur. Atenció, ja que al Golf de Lleó bufarà a uns 24/28 nusos. A la tarda tindrem tramuntana a uns 12/15 nusos. Al nord del Cap de Begur el vent bufarà a uns 25/30 nusos amb ratxes superiors

L'estat de la mar durant aquest matí es veurà alterat amb mar arrissada o marejol arran de costa, amb maror mar endins. A la tarda hi haurà marejol arran de costa, amb maror lluny de la protecció costanera, amb forta maror al Golf de Lleó.


Aquest diumenge a Palamós tindrem predomini del sol durant el matí i nuvolusitat abundant durant la tarda, fins deixar el cel cobert per núvols baixos. Podria caure alguna gota al vespre. A la resta de demarcació s'espera un dia semblant, amb possibilitats que caigui algun ruixat cap a l'interior.
La temperatura màxima a la costa no experimentarà grans canvis, amb una lleugera devallada a l'interior. La temperatura mínima podrà ser més baixa que el dia anterior a tot arreu, amb una nit força fresca a la costa i freda a l'interior.

El vent a la nostra zona costanera bufarà de component nord a uns 20/24 nusos durant la nit de dissabte a diumenge, precaució. Al matí de diumenge tindrem vent de component nord a uns 12/15 nusos. A la tarda es mantindrà la tramuntana a uns 6/8 nusos, tot i que momentàniament pot entrar una mica de garbí, la tramuntana pot arribar als 15 nusos al nord del Cap de Begur.

L'estat de la mar es veurà alterat amb marejol arran de costa, amb maror i forta maror lluny de la protecció costanera, durant la nit/matinada de dissabte a diumenge, amb ones de 2,7 m lluny de la costa. Al matí hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons de nord. A la tarda hi haurà entre mar arrissada i marejol arran de costa i maror mar endins. Precaució amb les activitats marítimes.


Onatge previst per aquest dissabte a la tarda.