Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 18 de setembre del 2010

S'acaba l'alerta per pluges


Imatge de radar d'ahir a la nit.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha desactivat, a les 11.32 hores, la fase d’alerta del Pla Especial per Inundacions a Catalunya (Inuncat) atès que el Servei Meteorològic de Catalunya ha donat per finalitzat l’avís de situació meteorològica de risc per pluja.

Les previsions del SMC indiquen que encara es poden produir fins aquesta tarda alguns xàfecs dispersos, però amb una probabilitat força baixa (menys del 30%), al litoral i interior de Barcelona: Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Empordà, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Berguedà, Garraf, Garrotxa, Gironès, Maresme, Osona, Pla de l'Estany, Ripollès, Selva, Vallès Occidental i Vallès Oriental. És per això que es mantindrà un preavís del pla Inuncat.

Els Bombers de la Generalitat han rebut, des de l’inici de l’episodi de pluges, un total de 420 avisos per atendre principalment inundacions en baixos, locals i garatges i per acumulació d’aigua a la via pública.

Segons el Servei Català de Trànsit, ja s’ha restablert el trànsit a la carretera T-11 a Tarragona i també a la N-240a a Valls; i únicament es manté el tall a la carretera T-322 per una esllavissada a Vilanova d’Escornalbou i es dóna pas alternatiu.
Font : gencat.cat

Pel que fa a Palamós, segons el meu pluviòmetre des de la matinada de divendres portem recollits 53,4 mm , per tant, podem dir que acabem de passar l'episodi de pluges mes important des del passat 4 de maig. Excepte alguna acumulació puntual d'aigua, degut a la intensitat de precipitació en zones propenses a aquests tipus de successos, no hi va haver més problemes.
Un altre fet destacat ha estat la important devallada de les temperatures que hem tingut ja que a hores d'ara tenim temperatures d'entre 19/20 cº a tota la comarca i unes temperatures que han devallat fins als 16/17 cº.

Altres quantitats de precipitació al Baix Empordà:

Calonge-Mas Pallí: 73,6 mm

Calonge: 72,6 mm

La Bisbal : 62,4 mm

Palafrugell: 42,4 mm

Verges: 36,6 mm

Font: meteoclimatic.com.

Menció a part són els registres espectaculars de precipitació que s'han enregistrat a la demarcació de Tarragona, com són els 217 mm de L'Ametlla de Mar, els 134 mm de Valls o els 123,6 de Vandellós.

Per les properes hores es preveu que es mantingui el cel ennuvolat amb ambient fresc durant tot el dia, especialment a la nit/matinada de dissabte a diumenge. Encara pot caure algun petit ruixat, sense més consequències. El vent podrà ser destacable i de component nord a tota la nostra zona marítima durant la propera nit, amb ratxes de 15/20 nusos, amb marejol i àrees de maror fora de la protecció costanera. Precaució.

A partir de demà diumenge es poden repetir alguns ruixats en punts arrecerats de la tramuntana, a l'interior de la demarcació. A Palamós s'esperen ja moltes més clarianes i una lleugera remuntada de les temperatures, amb l'entrada del garbí fluix a partir de la tarda.