Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 18 d’octubre del 2011

Algun ruixat i tramuntanada


Mapa de vent en superfície previst per la nit de dimecres a dijous.
Observeu la tramuntanada que es prepara.


Aquest dimecres, el pas d'un sistema frontal obrirà les portes a una nova entrada del vent de tramuntana. Aquest vent del nord podrà bufar amb forta intensitat a l'Empordà, agreujant encara més el perill d'incendi. Abans però, existeix la possibilitat que caigui algun ruixat dispers cap a l'interior de la demarcació., ara com ara, aquests ruixats podrien ser una mica més intensos cap a la meitat oest, sobretot a prop del Montseny i al sud de la Costa Brava, on no es descarta algun fenomen tempestuós acompanyat amb calamarsa.

S'ha de destacar que amb els ruixats i l'aire fred que entrarà al darrera del front, la temperatura mínima es podrà donar al final de la jornada.

Pel que fa a les dades d'avui dimarts a Palamós., temperatura màxima 21,8ºC, mínima 13,7ºC. Estat del cel amb predomini del sol i algun núvol alt i baix decoratiu.
Vent de direcció variable fins a mitja tarda, llavors s'ha imposat el garbí a 10/15 km/h, ratxa màxima 27 km/h. Estat de la mar amb marejol fins a les tres de la tarda, i maror a partir de llavors, amb mar de fons de xaloc, tot això mar endins., arran de costa l'onatge ha sigut menys destacable.
Pressió atmosfèrica màxima 1022 hpa, mínima 1019 hpa. Humitat relativa màxima 93 %, mínima 70 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimecres

A Palamós hem d'esperar un dia dividit en dues meitats, amb un matí més assolellat i una tarda més tapada que ens pot portar algun ruixat poc important. A la resta de la demarcació el dia també es presentarà força variable, amb més sol al matí i una tarda marcada pels ruixats irregulars a qualsevol indret, més importants cap al sud i oest, on hi pot haver algun nucli tempestuós una mica destacable.

La temperatura es quedarà més frenada, amb màximes de 21/23ºC a l'interior, de 20/22ºC a la costa i de 15/20ºC al Pirineu. La mínima pot donar-se al final del dia, amb valors d'uns 10/12ºC a l'interior, 13/16ºC a la costa i d'uns -2/8ºc al Pirineu, amb més fred als cims que a les valls.

El vent al nostre sector costaner pot bufar amb component sud-oest, a 4/6 nusos, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí tindrem vent de garbí a 6/10 nusos. A la tarda i sobretot al vespre, acabarà entrant la tramuntana a 10/14 nusos, més important al nord de la comarca. A la nit es preveu vent de tramuntana a 25/30 nusos., el vent serà superior mar endins on hi hauran 35 nusos.

L'estat de la mar es preveu amb maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda preveiem mar arrissada arran de costa i maror mar endins. A la nit tindrem marejol o maror arran de costa i forta maror mar endins.