Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 7 d’octubre del 2011

Dades de la tramuntanada i previsió


Imatge de la posta de sol d'avui a sobre les Gavarres. El cel indica més vent.


Tal com era previst, la jornada d'avui divendres a Palamós ha vingut marcada pel vent de tramuntana, per l'alteració marítima i per una devallada de la temperatura. Aquest vent fort de component nord ha bufat a uns 25/30 km/h de mitjana, amb una ratxa màxima de 85 km/h. A mar, aquest vent ha aixecat forta maror, amb ones d'entre 1'5/2 metres d'alçada, segons la boia de Puertos del Estado. Cal destacar la dada recollida a Portbou, indret ventós per excel·lència, amb una ratxa de 130 km/h de tramuntana.

Altres dades d'avui divendres a Palamós., temperatura màxima 20,9 ºc, mínima 15,9 ºc. Pluja inapreciable ja que tant sols ha espurnejat al llarg del matí. Estat del cel amb predomini del sol a la tarda i més tapat al matí.
Pressió atmosfèrica màxima 1021 hpa, mínima 1016 hpa. Humitat relativa màxima 93 %, mínima 41 %. Dades de meteoclimatic.com i meteocat.com


Previsió pel cap de setmana

Aquest dissabte
a Palamós preveiem un dia marcat pel sol, no obstant, tindrem alguns núvols baixos sobretot de bon matí i intervals de núvols alts la resta de la jornada. A la resta de la demarcació hi haurà un temps similar, amb intervals de núvols alts i baixos, i nuvolusitat una mica més destacada al Pirineu.

La temperatura pot pujar fins a 21/23 ºc a l'interior, fins a 20/23 ºc a la costa i fins a 8/18 ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 14/16 ºc a la costa, fins a 8/13 ºc a l'interior i fins a -2/7 ºc al Pirineu, amb més fred als cims que a les valls.

El vent al nostre sector costaner pot bufar a 20/25 nusos de tramuntana, al llarg de la nit matinada de divendres a dissabte., mar endins i al nord del cap de Begur bufarà a 30/35 nusos, amb ratxes superiors. Al matí tindrem vent de nord a 15/20 nusos, superior mar endins i al nord del cap de Begur. A la tarda la tramuntana es tornarà a reforçar, arribant a 25/30 nusos., al nord del cap de Begur i mar endins arribaran als 35/40 nusos, amb ratxes superiors. A la nit hi haurà vent de nord a 20/25 nusos., mar endins pot bufar a 35 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb forta maror o maregassa mar endins i marejol o maror arran de costa, al llarg de les properes hores. Al matí tindrem marejol arran de costa i forta maror mar endins. A la tarda i al llarg de la nit, es preveu forta maror o maregassa mar endins i marejol o maror arran de costa.



Mapa de vent en superfície previst per aquest dissabte a les 18:00 h.


Aquest diumenge a Palamós preveiem un dia assolellat. A la resta de la demarcació hi haurà un dia similar.

La temperatura màxima pot ser una mica més elevada i la mínima pot ser semblant o una mica més baixa.

El vent al nostre sector costaner pot bufar a 20/25 nusos durant la matinada del diumenge. Al matí hi haurà tramuntana a 10/15 nusos, superior mar endins i al nord del cap de Begur. A la tarda tindrem tramuntana a 14/18 nusos, superior mar endins, on s'arribarà a 25 nusos. A la nit hi haurà la mateixa situació.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol o maror arran de costa i forta maror mar endins, durant la matinada del diumenge. La resta de la jornada es mantindrà amb marejol arran de costa i forta maror mar endins.