Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 9 d’octubre del 2011

Torna l'anticicló i la calor


Posta de sol del passat dissabte.


Després de la tramuntanada de les darreres jornades, amb una ratxa màxima de 85 km/h el passat divendres, aquest diumenge el vent ja ha anat molt més a la baixa. Juntament amb aquesta disminució del vent, durant la propera setmana també quedarà tallada l'entrada d'aire fred d'origen polar que ens ha afectat.
Malauradament, l'anticicló altre vegada voldrà afecar-nos de ple, amb pressions en superfície de 1023/1025 hpa, que ens portaran una total estabilitat, fet que agreujarà la sequera en molts indrets.

Si no n'hi hagués prou amb la sequera del terreny, degut a la manca de pluges i al vent ressec de tramuntana, també tornarem a tenir una notable pujada dels termòmetres, amb valors que tornaran a superar els 30º C en molts punts de l'interior i prelitoral del país, amb un ambient estiuenc al centre de la jornada.

Aquesta situació es podria allargar com a mínim fins el cap de setmana proper.

Pel que fa a les dades d'avui diumenge a Palamós., temperatura màxima 21,9º C, mínima 13,9º C. Estat del cel amb altocumulus lenticularis. Vent de tramuntana de matinada i de component sud a partir del migdia, a 10/15 km/h, ratxa màxima 31 km/h N. Estat de la mar amb forta maror mar endins (ones properes als 2 m) i marejol arran de costa, mar de fons del nord.
Pressió atmosfèrica màxima 1023 hpa, mínima 1020 hpa. Humitat relativa màxima 75 %, mínima 42 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.



Mapa de temperatura a 850 hpa previst pel dimecres. Observeu com rondarà els 15/20º C.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns a Palamós es preveu un dia marcat pel sol i per una pujada de la temperatura diürna. A la resta de la demarcació el dia serà calcat, amb núvols d'evolució cap al Ripollès.

La temperatura màxima pot pujar fins a 25/28º C a l'interior, fins a 22/24º C a la costa i fins a 20/24º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 14/17º C a la costa, fins a 9/12º C a l'interior i fins a -2/8º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner pot bufar a 8/12 nusos de tramuntana, al llarg de la nit/matinada de diumenge a dilluns., mar endins i al nord del cap de Begur bufarà a 15/20 nusos, amb ratxes superiors. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable, amb tramuntana a 10/14 nusos al nord del cap de Begur. A la tarda pot bufar garbí a 8/12 nusos. A la nit hi haurà vent de nord fluix.

L'estat de la mar es mantindrà amb forta maror mar endins i marejol arran de costa, al llarg de la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí tindrem mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins, mar de fons de nord. A la tarda s'espera mar creuada, amb mar de vent de garbí i mar de fons de nord, amb marejol. Al llarg de la nit es preveu maror mar endins i mar arrissada arran de costa.