Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 3 d’octubre del 2011

Calor de dia i fred de nit


Mapa de temperatura a 850 hpa. La Península té una bombolla d'aire càlid a sobre.


Altre vegada, a l'interior de les nostres comarques s'han assolit unes màximes que ens recorden més a l'estiu que no a la tardor. Sens dubte, l'estancament produït per l'anticicló i la bombolla d'aire càlid existent en capes baixes de la troposfera, ha tornat a deixar-nos algunes màximes molt elevades., com exemple trobem 32,6 ºc a Girona-Barri Vell, 31,8 ºc a St. Gregori, 31,3 ºc a Medinyà, 31,2 ºc a Banyoles o 31,1 ºc a Celrà-Polígon.

I si de dia fa calor, a la nit, degut a que la nit es fa més llarga, al vent encalmat i a la inversió tèrmica, trobem unes temperatures força fredes. Com exemple d'aquest fet, avui al barri vell de Salt han tingut una amplitud tèrmica de 18,9 ºc, ja que la màxima ha sigut de 29,4 ºc i la mínima ha baixat fins a 10,5 ºc.

Pel que fa a les dades d'avui dilluns a Palamós., temperatura màxima 24,7 ºc, mínima 15,2 ºc. Estat del cel serè, amb boirina de bon matí.
Vent del NO fluix de matinada i vent del ESE a 10 km/h a la tarda, ratxa màxima 23 km/h. Estat de la mar amb marejol mar endins i mar calma o arrissada arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1024 hpa, mínima 1022 hpa. Humitat relativa màxima 83 %, mínima 46 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimarts

A Palamós hem d'esperar un dia marcat per la bonança de dia amb un ambient assolellat, així i tot, farà fresca de nit, juntament amb mala visibilitat. A la resta de la demarcació també hi haurà un dia assolellat, amb boires matinals a l'interior i núvols baixos de tarda al Pirineu.

La temperatura màxima pot rondar els 28/32 ºc a l'interior, els 24/26 ºc a la costa i els 20/26 ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 15/18 ºc a la costa, tot i que a l'Alt Empordà pot ser superior., fins a 11/14 ºc a l'interior i fins a 3/10 ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner pot bufar amb component nord a 4/8 nusos, al llarg de la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí tindrem vent fluix de gregal. A la tarda s'espera vent fluix de component sud. A la nit es reforçarà la tramuntana ja que bufarà a 10/12 nusos arran de costa i a 15/20 nusos mar endins.

L'estat de la mar
es preveu amb marejol mar endins i mar arrissada arran de costa, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí hi haurà la mateixa situació. A la tarda tindrem mar calma o arrissada arran de costa i una mica de marejol mar endins. A la nit hi pot haver maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa.