Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 28 d’octubre del 2011

Previsió pel cap de setmana i canvi d'hora


Mapa de pressió en superfície previst pel diumenge a les 12:00 h. Observeu com tindrem un anticicló.


Aquest dissabte a Palamós hem d'esperar un dia amb nuvolusitat abundant, però intercalada amb algunes clarianes esporàdiques. La possibilitat que caigui algun ruixat moderat es mantindrà almenys fins a primeres hores de la tarda, amb una estabilització progressiva amb el pas de les hores. A la resta de la demarcació es poden mantenir alguns ruixats irregulars, sobretot al litoral, i fins demà a la tarda.

La temperatura màxima pot pujar fins a 15/19º C a la costa, fins a 14/18º C a l'interior i fins a 8/14º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner pot bufar amb component nord-est a 4/8 nusos, durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí tindrem vent fluix de llevant o gregal. A la tarda s'espera vent de gregal a 6/12 nusos, igual com a la nit.

L'estat de la mar es preveu amb maror arran de costa i forta maror mar endins, amb mar de fons de l'est, durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Al llarg de tota la jornada tindrem una situació semblant.


Aquest diumenge a Palamós preveiem un dia amb predomini del sol, així i tot, també hi hauran alguns intervals de núvols baixos sobretot al matí. A la resta de la demarcació hi haurà un dia similar, amb algunes boires matinals a l'interior degut a la mateixa humitat.

La temperatura màxima pot pujar fins a 17/20º C a la costa i interior i fins a 13/17º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 14/16º C a la costa, fins a 9/13º C a l'interior i fins a 0/8º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner pot bufar amb component nord-est a 10/15 nusos, durant la matinada del diumenge. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda s'espera vent de gregal a 4/8 nusos. A la nit preveiem vent fluix de gregal o calma.

L'estat de la mar es preveu amb maror arran de costa i forta maror mar endins, amb mar de fons de l'est, durant la matinada i el matí del diumenge. A la tarda tindrem mar de fons de l'est o sud-est, amb maror generalitzada igual com a la nit.


El dilluns es mantindria l'estabilitat amb ambient assolellat i una recuperació dels termòmetres. Ja de cares a dimarts, dia de Tots Sants, hi pot haver un nou augment nuvolós amb possibilitats que torni algun ruixat, extrem que ja anirem confirmant en posteriors previsions.

També cal recordar que a les tres de la matinada d'aquest diumenge hem d'endarrerir els rellotges una hora (a les tres seran les dos)., aquest fet ens farà perdre una hora de llum a la tarda.