Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 5 d’octubre del 2011

Ni un núvol i esperant la tramuntana


Imatge captada a les 08:35 h del matí per la càmera de TV3. Observeu el cel completament ras.


Aquests dies costa trobar qualsevol tipus de nuvolusitat, ni tant sols un indici, degut a la forta influència que exerceix l'anticicló sobre els moviments d'aire ascendent. De bon matí, també han desaparegut les boirines i altres núvols baixos que solen aparèixer degut a la humitat de la pròpia nit, ja que el terral reescalfat s'encarrega de dissipar qualsevol projecte de núvol.

Sembla que aquesta absència total de nuvolusitat té les hores comptades, ja que al llarg d'aquest dijous començarem a tenir alguns núvols baixos i també força intervals de núvols alts, sobretot a la tarda. Aquest augment nuvolós ens indicarà el canvi de temps, en forma de devallada de la temperatura i una entrada de la tramuntana, que es produirà a partir del proper divendres, situació que s'allargaria durant el dissabte.

Pel que fa a les dades d'avui dimecres., temperatura màxima 25,4 ºc, mínima 16,5 ºc. Estat del cel serè. Vent molt fluix de mestral durant la matinada i vent de l'est-nord-est a 10/15 km/h de mitjana durant la tarda, ratxa màxima 31 km/h. Estat de la mar amb mar calma al matí, marejol mar endins a la tarda i mar arrissada arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1022 hpa, mínima 1020 hpa. Humitat relativa màxima 82 %, mínima 47 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado


Previsió per aquest dijous

A Palamós hem de preveure un dia marcat pel sol, no obstant, al llarg de la tarda pot aparèixer algun núvol baix i també núvols alts. A la resta de la demarcació hi haurà un dia assolellat, amb l'aparició de núvols d'evolució al Pirineu i intervals de núvols alts i baixos a qualsevol indret.

La temperatura màxima pot pujar fins a 26/28 ºc a l'interior, fins a 24/26 ºc a la costa i fins a 20/26 ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 16/19 ºc a la costa, fins a 12/14 ºc a l'interior i fins a 7/11 ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner pot bufar molt fluix de component nord, al llarg de la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí esperem calma o vent fluix de direcció variable. A la tarda hi haurà vent de garbí a 4/8 nusos. A la nit tindrem vent de tramuntana a 4/8 nusos., no obstant, durant la matinada el vent es podrà reforçar notablement.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada arran de costa i marejol mar endins, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí tindrem mar plana o arrissada arran de costa i marejol mar endins, igual com a la tarda. A la nit esperem mar arrissada o marejol arran de costa i marejol o maror mar endins, empitjorant amb el pas de les hores.