Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 11 d’octubre del 2011

Calor d'estiu




Seguint amb la tònica de les darreres setmanes, les temperatures màximes que s'han enregistrat avui, en molts casos han sigut més elevades que en ple estiu. Si no fos per la data que veiem al calendari i la menor durada del dia, semblaria que ens trobem al mes d'agost.

La roba d'abric aquests dies brilla per la seva absènca i en canvi, la roba d'estiu, gent parant la fresca, els gelats i la platja amb força concurrència, estan a l'ordre del dia.

Aquests aires d'estiu s'han vist acompanyats per les següents màximes, algunes de les quals les podem considerar com a extremadament elevades per l'època., de ben segur que altre vegada hi hauran hagut alguns rècords:

Medinyà 34,6º C, St. Miquel de Fluvià 33,6º C, Calonge 33,1º C, Castellò d'Empúries 32,9º C, La Bisbal d'Empordà 32,6º C, Banyoles 32,1º C, Verges 31,6º, Palafrugell 31,6º C o Girona-Devesa 31,5º C.

Pel que fa a les dades d'avui dimarts a Palamós., temperatura màxima 26,3º C (27,9º C a La Fosca), mínima 17,4º C. Estat del cel serè i força calitja, amb una franja estreta i marronosa a l'horitzó del mar, degut a la contaminació i a l'elevada pols en suspensió.
Vent reescalfat de mestral fins a mig matí i vent de garbí a la tarda a 5/10 km/h de mitjana, ratxa màxima 21 km/h. Estat de la mar amb marejol mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa a les hores centrals. Pressió atmosfèrica màxima 1023 hpa, mínima 1020 hpa. Humitat relativa màxima 82 %, mínima 41 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimecres

A Palamós preveiem un dia assolellat i càlid, amb algun núvol alt i calitja. A la resta de la demarcació hi haurà la mateixa situació.

La temperatura màxima pot remuntar fins els 30/33º C a l'interior, fins els 25/29º C a la costa i fins a 22/26º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 17/20º C a la costa, fins a 13/16º C a l'interior i fins a 3/12º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner pot bufar a 8/10 nusos de tramuntana reescalfada, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres., serà superior mar endins on arribarà a 15 nusos. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable. A la tarda hi haurà vent fluix de garbí aponentat. A la nit es preveu tramuntana a 10 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol mar endins i mar arrissada arran de costa, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí hi haurà la mateixa situació. A la tarda es preveu marejol o mar arrissada arran de costa i marejol mar endins. A la nit tindrem mar arrissada arran de costa i marejol o maror mar endins.