Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 6 d’octubre del 2011

L'albada del passat diumenge a Cala Estreta




Novament, podem gaudir d'unes fotos de l'albada vista des de Cala Estreta. Aquest paradisíac indret de la costa palamosina, ha rebut la visita del senyor Estanislau Oliver Curell, el qual ha realizat una bonica seqüència fotogràfica des de les primeres llums del dia fins a l'aparició de l'astre rei per l'horitzó de llevant (recordem que el passat 23 de setembre el Sol sortí exactament per l'est).

No obstant, encara que sempre es diu que el Sol surt per l'est i es pon per l'oest, en realitat, degut a la inclinació de l'eix de rotació de la Terra i al moviment de translació d'aquesta al voltant del Sol, això només passa dos dies a l'any, els dies dels equinoccis, quan el dia i la nit duren el mateix. Durant la resta de l'any, a l'hemisferi nord, el punt pel qual surt i es pon el Sol es desplaça cap al nord a la primavera i a l'estiu, i cap al sud a la tardor i a l'hivern. Per tant, podem dir que a l'hivern el Sol surt més cap al sud-est i es pon més cap al sud-oest, en canvi, a l'estiu el Sol surt més cap al nord-est i es pon més cap al nord-oest.

Les fotos de l'albada van ser realitzades a les 07:15 h del matí del passat diumenge dia 2 d'octubre, amb un cel completament ras i una mar plana. Aquestes imatges han sigut publicades al portal de notícies http://www.324.cat/.