Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 21 de desembre del 2011

Més costa verge entre l'Alguer i Bosa


Tram costaner lliure d'edificacions fins on s'allarga la vista, amb alguns cumulus decoratius.


Reconforta saver que no totes les costes del Mediterrani, han patit la destrucció i l'especulació urbanística que trobem al nostre país.

Les imatges que podeu veure avui, és un altre tram de costa salvatge, lliure d'edificacions, on apareix un petit exemple, del paisatge que caracteritza el tram de costa localitzat en els 54 km que separen les ciutats de l'Alguer i Bosa, al nord-oest de Sardenya.

Al llarg d'aquest sector costaner, s'observen unes extensions inèdites al nostre país, on trobar 2 km de costa ben conservat és gairebé un miracle, ja que en molts sectors no es distingeix on acaba un poble i on comença un altre.




Penyassegats, illots, caps i petites cales, conformen l'orografia del litoral en els més de 50 km que separen les dues ciutats.



Imatge del mateix lloc on apareixen alguns stratocumulus.


Al llarg de la carretera que uneix les dues ciutats, apareixen alguns miradors on ens podem aturar amb el cotxe per contemplar aquest meravellós paisatge, gairebé inabastable. Tot i que aquí no es veu perqué no ens hi vam aturar, en alguns indrets apareixen petites cales i alguna platja de poca extensió, que trenquen la preeminència dels penyassegats.





Al llarg del trajecte, les úniques edificacions visibles són algun "xiringuito" de platja i alguns estables pel bestiar que pastura les muntanyes que es desplomen fins al mar, algunes de les quals tenen alçades molt considerables, com el Monte Mannu (800 msnm) o el Monte te Pittada (788 msnm).



Zona de pastura, amb el terreny sense gaire vegetació.


En aquests terrenys hi pasturen ramats d'ovelles, vaques, cavalls i porcs.
Cal destacar que amb la llet de les ovelles de Sardenya, es realitza un saborós formatge anomenat pecorino sardo, cosa que jo puc confirmar.

Per més informació: http://es.wikipedia.org/wiki/Pecorino_Sardo



Estable i petita casa de camp a sobre els penyassegats on pasturen les ovelles., al davant de les dues construccions s'entreveuen els ramats.



Cala de còdols que s'obre a sota els penyassegats.



Observeu el desnivell que presenten les vessants muntanyoses cobertes de màquia mediterrània, formada entre d'altres, per savines, oliveretes, llentiscles, garrics i lleterases.