Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 29 de desembre del 2011

Núvols de vent


Posta de Sol d'avui amb núvols de vent.


El vent intens i persistent de tramuntana que ha bufat aquest dijous, ha vingut acompanyat per una notable sensació de fred i per l'arribada de nombrosos núvols alts de formes allargassades i aerodinàmiques, degut a l'efecte el vent.
La posta de Sol d'avui, ens ha mostrat la imatge que podem veure a sobre aquestes línies, on podem apreciar aquests núvols alts característics d'una situació de vents forts.

Algunes de les ratxes més intenses que ha deixat la tramuntana són els 124 km/h de Portbou, 101 km/h a Castelló d'Empúries, 80 km/h a Cabanes, 77 km/h a Roses o 72 km/h a Palamós.

Dades d'avui dijous a Palamós., temperatura màxima 12,6º C, mínima 5,1º C. Estat del cel amb predomini del Sol però enterenyinat per núvols alts. Vent de tramuntana a 20/30 km/h de mitjana, ratxa màxima 72 km/h. Estat de la mar amb marejol arran de costa i forta maror mar endins., al cap de Begur hi havia maregassa, amb una alçada significant de 4,45 m a les 12:00h. Pressió atmosfèrica màxima 1029 hpa, mínima 1026 hpa. Humitat relativa màxima 88 %, mínima 31 %. Dades de meteoclimatic.com, meteocat.com i Puertos del Estado.



Mapa de pressió atmosfèrica a nivell del mar d'aquesta tarda, podeu veure les isòbares molt juntes.


Previsió per aquest divendres

A Palamós preveiem un dia amb predomini del Sol, però sense acabar de fer net, ja que romandran alguns núvols alts i mitgencs tot el dia, a més, també es formaran alguns núvols baixos a la tarda. A la resta de la demarcació el dia es presentarà amb un domini del Sol i pel pas de nombrosos núvols alts i mitgencs, els quals poden arribar a cobrir el cel a partir de la tarda, especialment a la meitat nord, on no es descarta que hi caigui alguna roina.

La temperatura màxima pot pujar fins a 12/15º C a la costa i interior, i fins a 1/12º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 2/4º C a la costa, fins a -5/1º C a l'interior, amb més fred a les fondalades i en llocs arrecerats del vent, i fins a -9/1º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord a 22/26 nusos amb ratxes superiors, durant la nit/matinada de dijous a divendres., nord del cap de Begur pot bufar a 30/35 nusos. Al matí tindrem vent fluix de component nord., al nord del cap de Begur pot bufar a 20/24 nusos i al nord del cap de Creus pot bufar a 35/40 nusos. A la tarda hi haurà vent fluix de direcció variable, amb tramuntana amestralada a 25/30 nusos al nord del cap de Begur. A la nit preveiem una situació similar.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol o maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Durant la resta de la jornada hi haurà marejol arran de costa i forta maror o maregassa mar endins


Mes imatges de la posta de Sol d'avui marcada pels núvols alts: