Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 15 de desembre del 2011

Temperatura amb alts i baixos


Mapa de temperatura a 850hpa previst per aquest diumenge a les 12:00h. Observeu com tindrem -2/-5º C a 1500m.


Al llarg de les properes jornades, les temperatures semblaran una mena de muntanya russa. Aquest divendres veurem com el vent de ponent podrà fer pujar el termòmetre fins als 20º C en alguns indrets del prelitoral, com per exemple, l'interior de l'Empordà, el Gironès o la Selva. Cal destacar que la ventada pot ser molt forta i superar els 100 km/h als cims muntanyosos, a la zona del cap de Creus i mar endins.

Després d'aquesta pujada transitòria del termòmetre, comprobarem com a partir del proper dissabte, entre l'anticicló de les Azores i l'extensa zona de baixes pressions que creuarà el centre i est d'Europa, ens entrarà un important massa d'aire polar marítim, que podrà deixar nevades abundants a la cara nord pirinenca i una forta devallada de la temperatura, sobretot en indrets elevats.

Aquestes baixes temperatures, es farien més duradores al llarg de les nits de la propera setmana, amb glaçades generalitzades a l'interior del país., no obstant, les temperatures diürnes s'aniran recuperant de mica en mica, fins assolir valors força semblants als que hem tingut els últims dies.

Pel que fa a les dades d'avui dijous a Palamós., temperatura màxima 14,9º C, mínima 7,3º C. Estat del cel amb núvols alts abundants i predomini del Sol. Vent fluix de direcció variable, ratxa màxima 16 km/h. Estat de la mar amb maror mar endins i marejol arran de costa, mar de fons del sud. Pressió atmosfèrica màxima 1024 hpa, mínima 1019 hpa. Humitat relativa màxima 95 %, mínima 68 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.



Mapa de temperatura a 850 hpa previst per la nit del dimecres, tindrem uns 10º C positius, gairebé quinze graus més que aquest diumenge.


Previsió per aquest divendres

A Palamós hem de preveure un dia amb nombrosos núvols alts i mitgencs, però el Sol serà el protagonista. A la resta de la demarcació el dia també serà assolellat, però amb el cel enterenyinat.

La temperatura màxima pot rondar els 18/20º C a l'interior, els 16/18º C a la costa i els 6/14º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -2/5º C al Pirineu, fins a 4/8º C a l'interior i fins a 10/12º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord i oest, a 8/12 nusos, durant la nit de dijous a divendres., mar endins pot bufar vent de ponent a 25/30 nusos. A la matinada i al matí tindrem vent de llebeig aponentat a 20/25 nusos, amb ratxes superiors., mar endins es poden assolir 35 nusos. Es desaconsella la navegació. A la tarda s'espera vent de llebeig aponentat a 15/20 nusos., al nord del cap de Creus bufarà mestral a 35/40 nusos, amb ratxes superiors. A la nit hi haurà vent de mestral a 10/14 nusos., mar endins i al nord del cap de Creus hi haurà vent de mestral a 35/40 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol o maror arran de costa i forta maror mar endins, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí hi haurà forta maror arran de costa i maregassa mar endins (ones de 3 metres). A la tarda i a la nit s'espera maror arran de costa i forta maror mar endins.



Mapa d'alçada significant de l'onatge previst per divendres al migdia. Observeu el fort temporal que hi haurà.