Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 20 de desembre del 2011

Pujada de temperatura i vent favorable


Imatge captada per la càmera de TV3 avui dimarts a la tarda . Observeu la nuvolositat abundant que hi havia.


Després de la manca de vent que tingué lloc ahir dilluns, la jornada de regates d'aquest dimarts ha complert les espectatives i el vent de garbí no ha faltat. Gràcies als 4/8 nusos que bufaven del SW, s'han pogut disputar les regates previstes.

Si el vent no ha mancat, la recuperació de les temperatures també ha fet acte de presència. Les màximes assolides avui al Baix Empordà s'han situat entre els 12,4º C de Verges i els 14,0º C de Calonge. Pel que fa a les mínimes, si ahir van ser negatives a tot l'interior, avui ja han superat amb escreix els 0º C.

Mínimes d'aquest dimarts a la nostre comarca: Verges 1,5º C., Bellcaire d'Empordà 1,7º C., Palafrugell 2,2º C., Calonge 2,9º C., Sant Feliu de Guíxols 4,8º C o Palamós (la Fosca) 5,4 º C.

Dades d'avui dimarts a Palamós., temperatura màxima 13,4º C, mínima 5,7º C. Estat del cel amb núvols en varis nivells i clarianes, amb capvespre rogent. Vent de garbí a 10 km/h de mitjana al migdia, ratxa màxima 31 km/h. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1023 hpa, mínima 1017 hpa. Humitat relativa màxima 80 %, mínima 59 %. Dades de meteoclimatic.com


Previsió per aquest dimecres

Aquest dimecres a Palamós s'espera un dia amb núvols abundants en tots nivells i algunes clarianes. A la resta de la demarcació hi haurà un dia molt semblant, fins i tot, podran escapar-se algunes roines disperses o alguns plugims a qualsevol indret, sobretot al nord, amb una cota de neu que anirà pujant dels 1900 m fins als 2400 m.

La temperatura màxima pot pujar fins a 12/14º C a la costa i interior, i fins a 5/12º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 6/9º C a la costa, fins a 0/5º C a l'interior i fins -6/2º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord i oest a 14/18 nusos, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres., mar endins pot bufar a 35 nusos. Al matí la tramuntana anirà amainant amb el pas de les hores., al principi bufarà a 8/12 nusos però pot quedar en calma a primeres hores de la tarda. Avançada la tarda hi haurà vent fluix de direcció variable. A la nit hi haurà vent de tramuntana a 12/18 nusos., mar endins bufarà a 30/34 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí hi haurà la mateixa situació, amb mar de fons de nord. A la tarda i a la nit el mar s'anirà alterant fins quedar marejol arran de costa i forta maror mar endins.