Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 20 de juny del 2012

Darrera posta de Sol de la primavera astronòmica




L'arribada d'una capa de Cirrus i Cirrocumulus procedent de les restes d'un sistema frontal, ha provocat que la darrera posta de Sol de la primavera astronòmica hagi presentat el bonic aspecte que podem veure a sobre aquestes línies. Recordem que l'estiu astronòmic arriba la propera matinada a la una i nou minuts.

Fent honor a les dates presents, la temperatura màxima de la jornada d'avui, s'ha tornat a enfilar per sobre dels 30ºC en nombroses localitzacions de la demarcació gironina. Alguns dels exemples més cridaners són els 33,2ºC de Llagostera, els 32,9ºC de Girona-Devesa, els 32,8ºC de Salt-Barri Vell o els 30,9ºC de Calonge i els 30,5ºC de La Bisbal d'Empordà.



Cirrus vistos avui al vespre.


Pel que fa a les dades d'avui dimecres 20 de juny a Palamós., temperatura màxima 27,8ºC, mínima 19,9ºC. Estat del cel amb predomini del Sol i alguns núvols alts decoratius, més destacats al vespre. Pluja de fang inapreciable de matinada.
Vent dominant del nord-est a 10/15km/h de mitjana, ratxa màxima 34km/h. Estat de la mar amb maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1013hPa, mínima 1011hPa. Humitat relativa màxima 82%, mínima 38%. Dades de meteoclimatic.com



Cirrus vistos avui al vespre.


D'altre banda, aquest dijous a Palamós cal esperar un altre dia assolellat i calorós, situació que s'allargarà durant les jornades següents, les quals estaran marcades per la Festa Major del municipi.
La temperatura màxima serà més elevada que el dia abans i pot arribar als 35ºC al prelitoral gironí. A la costa rondarà els 25/28ºC. Les mínimes poden rondar els 20ºC a la costa i al prelitoral. Al Pirineu poden baixar fins als 13/17ºC.

El vent al nostre sector costaner pot bufar amb component sud i oest a uns 10/14 nusos durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí seguirà a uns 12/16 nusos. A la tarda/vespre i sobretot a la nit, pot entrar vent del nord a 14/18 nusos., mar endins pot bufar tramuntana a 24/28 nusos.
A mar preveiem maror generalitzada al llarg de la matinada i el matí de dijous. A la tarda tindrem marejol arran de costa i maror mar endins, mar de fons del sud-oest. A la nit es preveu maror o forta maror mar endins i marejol arran de costa, amb mar creuada (mar de vent del nord i mar de fons del sud-oest).