Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 2 de juny del 2012

Dissabte de Sol i platja


Imatge de la Platja de la Fosca amb nombrosos banyistes aprofitant el Sol d'avui al migdia. Observeu les banderes onejant amb el vent de garbí i alguns cirrus al cel.


Avui dissabte, les platges de la nostre vila han tingut una gran afluència de gent, gràcies a l'ambient assolellat que hi ha hagut fins a mitja tarda., a partir de llavors, ens han arribat les encluses de les tempestes que han descarregat al Pirineu, les quals, han acabat cobrint el cel.
Un altre fenomen destacat del dia d'avui ha estat el reforç del vent de llebeig, ja que ha bufat a uns 15km/h de mitjana, assolint una ratxa màxima de 35km/h. El reforç del vent de llebeig és l'avantsala de la pertorbació que ens creuarà aquest diumenge.

Pel que fa a altres dades d'avui dissabte a Palamós., temperatura màxima 22,2ºC, mínima 18,5ºC. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol al matí i amb marejol o maror a la tarda. Pressió atmosfèrica màxima 1013hPa, mínima 1012hPa. Humitat relativa màxima 93%, mínima 71%. Dades de meteoclimatic.com



Dia d'estiu a la Fosca. Imatge mostrada a l'Espai del Temps de TV3.



Les figueres de moro (Opuntia ficus-indica) floreixen en aquestes dates. El seu nom científic prové del grec Opûs, Opûntos (una ciutat grega) i del llatí ficus indica (figuera de l'Índia) és una planta autòctona americana, però ara es troba estesa per altres àrees del planeta i en alguns llocs es considera com a planta invasora.



Alguns cirrus al cel i marejol.




La Fosca amb una bona afluència de banyistes.



El dia assolellat d'avui.



La Platja de Sant Esteve de la Fosca amb nombrosos banyistes avui al migdia.



La Fosca presentava un ambient estiuenc, però sense les aglomeracions del pic de l'estiu.