Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 13 de juny del 2012

Imatges, dades d'avui dimecres i previsió de més calor


Avui al migdia, mirant cap a l'interior és podia veure aquesta línia de Cumulus congestus.


Altre vegada, avui dimecres hem tornat a tenir un dia amb nuvolositat a estones molt abundant, especialment a la tarda, on el gir dels vents a llevant, ha facilitat la formació d'una gruixuda capa d'estratocúmulus, els quals, fins i tot, han pogut crèixer suficientment i deixar alguna feble precipitació cap al Gironès, al Pla de l'Estany o a l'Alt Empordà, amb els 3,3 litres caiguts a Castelló d'Empúries com a quantitat més destacada.
Cal destacar que ja des del migdia, a Palamós es podien veure algunes nuvolades amb la base molt marcada mirant cap a l'interior de la comarca, tal com mostra la imatge de l'encapçalament.

Pel que fa a altres dades destacades d'avui dimecres a Palamós., temperatura màxima 20,9ºC, mínima 15,8ºC. Vent fluix de component est, ratxa màxima 21km/h. Estat del cel amb predomini del Sol al matí i cel cobert per núvols baixos a la tarda.
Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1016hPa. Humitat relativa màxima 84%, mínima 56%. Dades de meteoclimatic.com.



Capa gruixuda d'estratocúmulus avui a la tarda des de Calonge.


Pels propers dies, es preveu que hi hagi un augment progressiu de les temperatures, especialment lluny de la influència marítima, ja que arran de mar la marinada i la possible arribada d'algun banc de núvols baixos pot frenar la temperatura.
Tot això vindrà propiciat per l'entrada d'una bombolla d'aire càlid, amb temperatures d'uns 17/19ºC a 850hPa el proper divendres, situació que s'allargaria fins el diumenge.
Per fer-nos una idea d'aquesta pujada de les temperatures, hem de considerar que avui dimecres hi han isotermes d'uns 8/10ºC a uns 850hPa, en canvi, el proper divendres hi poden haver entre uns 10ºC més que avui.



Temperatures d'avui dimecres a 850hPa.



Temperatures a 850hPa previstes pel proper divendres. Observeu com seran molt més altes que avui.


Aquesta estabilització de l'atmosfera, a Palamós ens pot portar un dijous amb més domini de l'astre rei i un reforç del vent de garbí a partir del migdia, amb vent sostingut d'uns 12/16 nusos i amb onatge que s'anirà alterant progressivament, passant de la mar arrissada que tindrem a primeres hores del dia fins a maror a la tarda.
A la resta de la demarcació el dia també es preveu assolellat, amb alguns intervals de núvols baixos de bon matí i algun núvol d'evolució en punts de muntanya a partir del migdia, en principi sense més conseqüències.