Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 18 de juny del 2012

Flic-en-Flac


La platja paradisíaca de Flic-en-Flac amb sorra blanca, aigües turqueses i alguns cúmuls a l'horitzó. També es veuen les onades trencant a l'escull de corall al fons de la imatge.


Flic-en-Flac s'ha convertit en la segona zona turística de l'illa Maurici després de "Grand Baie" i això que només era una petita població de pescadors establerta fa 200 anys a la costa oest.
El curiós topònim de Flic-en-Flac deriva d'una vella frase holandesa "Fried Landt Flaak" que literalment significa "terra lliure i plana."

Durant la dècada dels seixanta, el poble era conegut només pel seu cementiri, on la gent dels pobles pròxims i anaven a enterrar els seus familiars morts., també era conegut en tota la regió per la caça tradicional dels ànecs i aus silvestres que vivien en els aiguamolls propers., avui dia, malauradament, aquests espais naturals han desaparegut gairebé del tot.



Complex turístic arran de sorra. Observeu com l'edifici es troba amagat entre les palmeres.


A diferència de "Grand Bay", conegut pel creixement desorbitat, el desenvolupament de Flic-en-Flac va ser supervisat per les autoritats, sota unes estrictes normes urbanístiques que s'apliquen a les construccions i als locals comercials. Per exemple, per evitar que Flic-en-Flac esdevingués un poble massificat, només es permeté edificar el 40% del sòl de les parceles i totes les edificacions no poden sobrepassar l'alçada d'una palmera.

Pel amants del Sol i la platja, Flic-en-Flac és el lloc ideal. La zona té les platges més boniques de l'illa i estan protegides pels esculls de corall que l'envolten., a més, tota la regió està protegida dels vents alisis del sud-est per una cadena de muntanyes.



Quilòmetres de platges blanques formades per les restes coral·lines.


Com podem apreciar a les imatges, tot i ser un indret molt freqüentat, aparentment no sembla que hi hagi gaire gent, però tot té una explicació. Degut a l'elevada insolació de l'època estival, la major part dels turistes opten per instal·lar-se a sota dels parasols que es lloguen., si no volem gastar ni una rúpia mauriciana, podem fer com la majoria de gent, i posar-nos a sota de l'arbreda que arriba fins arran de mar.
Per fer-nos una idea de com picava el Sol, calia posar-se constantment crema solar factor 30 com a mínim i no et podies estar gaire estona al Sol si no volies quedar fregit...



La gent estava sota els arbres!


No obstant, el millor que trobem a l'indret, segons el meu parer, es troba submergit davant nostre. A pocs metres de la platja, a poca profunditat, amb només un tub i unes ulleres de busseig, entrarem en un món fascinant ple de formes i colors que us sospendrà. Sens dubte, la quantitat de peixos de colors i les múltiples aparences que adopten els coralls, és un espectacle que no podeu deixar de banda, ja que es poden veure en el seu medi natural molts dels peixos de colors que només hem vist en aquaris i peixeres. De ben segur, si arribo a portar una càmera submarina no hagués sabut per on començar a fer fotos, davant l'espectacle de la natura que hi ha sota aquelles aigües càlides.



A pocs metres de la sorra trobem un dels millors emplaçaments per veure els peixos de l'escull de corall.



Sembla que no hi hagi ningú a la platja. Tothom estava amagat a l'ombra.



Per acabar el dia un capvespre tranquil a la llacuna.