Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 20 d’abril del 2013

Previsió pel cap de setmana

Mapa de temperatura i geopotencial a 850hPa. Observem com tenim isotermes d'uns 2ºC a 1500m, això ens reportarà temperatures força més fresques que dies enrera.


Avui dissabte, a Palamós seguirem estant sota el domini de l'aire fred que ens ha entrat en nivells alts i mitjans de la troposfera, amb la qual cosa l'ambient es presentarà fresc en les immediates hores i quan caigui el dia.
El sol serà el protagonista fins a la tarda, a partir de llavors poden aparèixer alguns núvols baixos i mitjans decoratius. A la resta de la demarcació gironina no es descarta que pugui crèixer alguna nuvolada de forma local que descarregui algun petit ruixat de tarda a l'interior de la Selva, Gironès o sud de la Costa Brava.

La temperatura màxima experimentarà una lleugera recuperació.

El vent al nostre sector costaner, durant aquest matí bufarà amb component nord a 10/12 nusos. Mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 24 nusos, amb 32 nusos al cap de Creus. A partir del migdia entrarà vent fluixet de component sud, però cap al sector del cap de Creus i mar endins bufarà mestral a 32 nusos durant la resta del dia. A la tarda bufarà vent fluixet de direcció variable o calma. A la nit tindrem vent fluixet del nord.

A mar tindrem marejol arran de costa i maror a poca distància, al llarg de tot el dia. Mar endins i al nord del cap de Begur hi haurà forta maror, amb maregassa al centre del golf de Lleó.


Mapa de temperatura i geopotencial a 500hPa per avui a les 18:00h. Veiem un embossament d'aire fred de -29ºC centrat a la Provença i nosaltres tenim uns -22ºC a sobre nostre.


Aquest diumenge, a Palamós esperem un dia assolellat, sobretot durant el matí. A la tarda es podria formar algun núvol baix que fes la guitza, tot això gràcies al vent feble allevantat que pot bufar, a més, el cel pot veure's enterenyinat per núvols alts.

La temperatura mínima serà una mica més baixa que el dia anterior i la màxima serà molt semblant.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component nord, durant la matinada de diumenge. Al matí tindrem vent de tramuntana a 5/10 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 15/20 nusos. A la tarda hi haurà vent fluixet d'entre llevant i xaloc. A la nit es preveu vent fluixet de tramuntana.

A mar tindrem marejol arran costa, amb maror a poca distància i forta maror mar endins, al llarg de tot el dia. Al nord del cap de Begur es mantindrà la maror o forta maror fins a la nit.