Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 25 d’abril del 2013

Resum dels dies 23-24 d'abril i previsió

El sol mig amagat de bon matí amb les illes Formigues ahir dimecres 24 d'abril.


Ahir dimecres 24 d'abril, malgrat la caiguda d'alguna gota inapreciable durant la matinada, la situació meteorològica va estar dominada per l'estabilitat.
Aquesta bonança es veu molt ben reflectida a les fotografies realitzades durant la sortida del sol, on només apareixen alguns núvols baixos a l'horitzó.

Cal destacar que al llarg de la jornada l'astre rei només es veié un xic interromput per l'aparició d'alguns cúmulus de bon temps al migdia, tot això acompanyat per una mica de gregal anticiclònic.

Pel que fa a les temperatures enregistrades ahir dimecres 24 d'abril al Baix Empordà, la màxima més elevada van ser els 20,3ºC de Calonge i la màxima més baixa es quedà en els 17,4ºC de Palafrugell.
Per la seva banda, la mínima més baixa foren els 7,7ºC de Bellcaire d'Empordà i la mínima més alta assolí 11,5ºC a Palamós.


Núvols de bon temps ahir al migdia des del Pla de sa Nau.


Altres dades meteorològiques d'ahir dimecres 24 d'abril del 2013 a Palamós., temperatura màxima 18,3ºC, mínima 11,5ºC. Pluja inapreciable. Vent amb predomini del gregal, a 10/15km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 37km/h NE. Estat de la mar amb marejol arran de costa i maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1027hPa, mínima 1024hPa. Humitat relativa màxima 85%, mínima 47%.


Recull d'imatges de la sortida de sol d'ahir dimecres


Sortida de sol amb caps d'ase florits (Lavandula stoechas). Imatge mostrada al portal de notícies 324.cat (foto nº 7) i al programa Els Matins de TV3.


Reflexos daurats a mar.


El sol despunta a l'horitzó a prop de l'Illa.


Roses de Sant Jordi en una parada del carrer Major.


La Diada de Sant Jordi, tal com es preveia, va venir acompanyada per un temps esplèndid que ajudà a fer més agradable la jornada.
Com a fet més destacable cal mencionar la presència d'un vent feble de tramuntana força fresc, amb alguna ratxa moderada.

Pel que fa a les temperatures enregistrades el passat dimarts 23 d'abril al Baix Empordà, la màxima més elevada assolí 21,2ºC a Calonge i la màxima més baixa es quedà en els 18,8ºC de Palafrugell. Per la seva banda, la mínima més baixa van ser els 6,8ºC de la Bisbal d'Empordà i la mínima més alta arribà a 10,8ºC a Calonge-Mas Pallí.

Altres dades meteorològiques del passat dimarts 23 d'abril del 2013 a Palamós., temperatura màxima 19,2ºC, mínima 9,9ºC. Estat del cel asserenat, amb algun núvol baix cap a ponent. Vent amb predomini del gregal i la tramuntana, a 15/20km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 44km/h NNE. Estat de la mar amb marejol arran de costa i maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1025hPa, mínima 1019hPa. Humitat relativa màxima 82%, mínima 39%. Dades de meteoclimatic.com


Cel asserenat el migdia de Sant Jordi, amb algun tímid núvol cap a ponent.


La previsió per avui dijous ens indica que a Palamós estarem dins el radi d'acció d'una pertorbació centrada a les costes algerianes, amb la qual cosa, el cel es presentarà dominat pels núvols.
Com que la massa d'aire que ens arribarà vindrà del nord d'Àfrica, les temperatures seran relativament suaus, sobretot les nocturnes, amb presència de pols sahariana.
Cal esperar que els núvols generats per les baixes pressions i el vent allevantat que tindrem, ens puguin deixar algun petit ruixat o plugim en qualsevol moment del dia, però concentrats sobretot de cares a la tarda.

La temperatura màxima no experimentarà grans canvis.

El vent al nostre sector costaner, durant aquest matí bufarà de gregal o llevant a uns 15/20 nusos de mitjana, amb ratxes superiors. A la tarda seguirà el vent de gregal o llevant a uns 15/20 nusos. A la nit tindrem una situació similar.

A mar en el nostre sector costaner cal esperar un progressiu augment de l'onatge, amb forta maror generalitzada (ones de 1,5/2m) al llarg de tot el dia.


Mapa de pressió en superfície previst per avui a les 18:00h.