Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 11 d’abril del 2013

Un dimecres amb celatges molt fotogènics

Sortida de sol d'ahir dimecres amb algunes barques anant als caladors. Imatge mostrada a l'Informatiu de TVE Catalunya i al programa Espai Terra de TV3 .


Tal com es preveia, ahir dimecres 10 d'abril, ens van creuar unes boniques franges de núvols alts i mitjans que deixaren uns celatges molt fotogènics al llarg de tot el dia, tal com podem veure al recull d'imatges que publico avui.
Aquests núvols prims no impediren que hi hagués una presència majoritària de l'astre rei, no obstant, les temperatures màximes es quedaren una mica més baixes cap a l'interior de la comarca, però sense canvis importants arran de mar, degut a l'efecte de l'aire més fresc que hi podem trobar.

Malgrat la lleugera refrescada d'ahir, per avui dijous hem de preveure que pot bufar vent moderat d'entre garbí i ponent, el qual pot arribar una mica reescalfat cap a l'interior de la comarca., això farà que juntament amb el domini del sol, la temperatura pugui ser altre vegada superior als 20ºC en molts punts i, fins i tot, es poden assolir els 25ºC.
Com és habitual, a la badia palamosina el vent de garbí mantindrà a ratlla el termòmetre i tindrem una màxima similar al dia anterior.

Esperem que el vent de garbí pugui bufar a uns 15/20 nusos de mitjana al nostre sector costaner, amb ratxes superiors, a partir del migdia. De cares al vespre/nit disminuiria la seva força fins a desaparèixer i entraria aire de tramuntana.
Cal destacar que l'onatge aixecat pel vent serà força destacable, amb maror generalitzada.

Pel que fa als núvols que podrem veure, esperem que puguin creuar-nos algunes franges de núvols alts i mitjans, amb algun núvol baix impulsat pel vent de mar


Cel enterenyinat per núvols alts i mitjans ahir dimecres de bon matí. Imatge mostrada a Els Matins de TV3


Altocumulus a trenc d'alba d'ahir dimecres. Imatge mostrada al Telenotícies Comarques de TV3.


Si ens fixem amb les dades de temperatura d'ahir dimecres 10 d'abril al Baix Empordà, trobem que la màxima més alta arribà als 19,5ºC a les Olives i la màxima més baixa assolí 15,9ºC a Sant Feliu de Guíxols. Pel que fa a les mínimes, la mínima més baixa van ser els 8,4ºC de la Bisbal d'Empordà i la mínima més alta es quedà en els 11,2ºC de Sant Feliu de Guíxols.

Dades meteorològiques d'ahir dimecres 10 d'abril del 2013 a Palamós., temperatura màxima 16,2ºC, mínima 10,0ºC. Estat del cel dominat pel sol, però enterenyinat per Ci, Cc, Cs, As i Ac, amb algun Sc esporàdic al vespre. Vent de component SO, a 10/15km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 24km/h SO. Estat de la mar amb marejol al matí i marejol o maror a la tarda. Pressió atmosfèrica màxima 1016hPa, mínima 1013hPa. Humitat relativa màxima 92%, mínima 70%. Dades de meteoclimatic.com

Més imatges dels núvols alts i mitjans d'ahir dimecres. Avui també en poden aparèixer.


Altostratus, Altocumulus i Cirrus a l'alba.


Les típiques cabretes de bon matí o altocúmulus floccus.


Bonic celatge d'ahir a la tarda amb Cirrus i Cirrocumulus, amb camps verds a Sant Daniel.