Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 17 d’agost del 2014

16 d'agost: un altre dia de tardor

El cel ennuvolat que hi havia ahir dissabte a les quatre de la tarda va tornar a buidar la platja.


Ahir dissabte 16 d'agost, tal com es preveia, la presència d'un embossament d'aire fred en altura, va ser el causant d'una nova jornada més pròpia de la tardor que no pas de l'estiu, a causa de la nuvolositat abundant que arribà a cobrir el cel durant molts moments del dia, i a l'aire relativament fresc que ens envaïa.

Ja de bon matí ens vàrem llevar amb un ambient fresc i ventós. Al cel es podien observar 4/8 Cu i Sc, no obstant, ràpidament el cel quedà gairebé asserenat 1/8 Cu i Sc.
De la mateixa manera que una flor no fa estiu, l'astre rei que ens abraçava, al cap de poques hores va cedir el protagonisme als núvols baixos. En aquest sentit, s'ha d'esmentar que al matí/migdia ja hi havien entre 4/8 i 6/8 Cu i Sc.
Amb l'arribada de la tarda el cel quedà altre vegada ennuvolat 8/8 Sc i Cu, i les platges notaren molt poca afluència de gent. Aquesta situació es veu clarament a la foto que obre aquest post i a la que apareix més avall, on veiem la platja Gran amb molt poca gent a les quatre de la tarda, quan en un dia normal del mes d'agost hauria d'estar plena.

Tot i aquest cel amenaçador, finalment no va ploure, i a partir de mitja tarda es van obrir clarianes, però sense acabar de fer net, ja que el sol a estones es deixava veure i a estones es tornava a tapar, amb entre 4/8 i 7/8 Cu i Sc.


La platja Gran amb molt poca gent ahir dissabte a les quatre de la tarda.


Cel cobert ahir dissabte a les quatre de la tarda.


Pel que fa a les temperatures màximes del Baix Empordà, aquestes van quedar molt aturades en uns valors poc habituals per aquesta època de l'any. La màxima més alta només arribà fins als 26,4ºC a la Bisbal d'Empordà i a Torroella de Montgrí. La màxima més baixa van ser els 24,2ºC de Sant Feliu de Guíxols.
Les mínimes, per la seva banda, una altre vegada no van deixar-nos nits tropicals. El valor més baix van ser els 17,9ºC de la Bisbal d'Empordà, i la mínima més alta es quedà en els 19,2ºC de Palamós. Dades de Meteoclimatic

Altres dades meteorològiques d'ahir dissabte 16 d'agost del 2014 a Palamós., temperatura màxima 24,5ºC, mínima 19,2ºC. Vent del NNO i del NNE fins a les 13:00h, a 20/25 km/h de mitjana., vent del SO a partir de llavors, a 10 km/h de mitjana., vent del ONO a partir de les 18:00h, a 5 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 52 km/h N. Estat de la mar amb mar arrissada., mar endins hi havia forta maror o maror (onatge sig. de 2,11 metres a les 11:00h davant del cap de Begur i de 1,05 metres a les 19:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1021hPa, mínima 1019hPa. Humitat relativa màxima 76%, mínima 41%.(Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


Fotos de la sortida de sol d'ahir dissabte, amb núvols baixos i raigs divins