Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 6 d’agost del 2014

Més rècords de calor a les Repúbliques Bàltiques

Mapa de temperatures màximes del passat dilluns 4 d'agost a Letònia.


El rècord nacional de calor que va assolir Letònia el passat diumenge 3 d'agost, només va durar un dia, ja que al dia següent es va veure superat clarament per una nova jornada de calor sufocant.
Així doncs, el passat dilluns 4 d'agost es va registrar el nou rècord nacional de calor, amb els 37,8°C esdevinguts a Ventspils.
A Liepaja vàren tenir 35,6°C (rècord local)., altres registres excepcionalment càlids foren els 35,1°C de Dobele, els "només" 33,0°C de Riga (però tingueren 22,5°C de mínima!)

A Lituània, van arribar fins als 36,4ºC a Klaipeda (el dia anterior van tenir 36,6°C i dos dies abans arribaren als 34,0°C). Altres registres molt destacats foren els 35,9°C de Silute (el dia anterior van tenir 36,0°C), 34,5°C a Vilnius o 34,2°C a Kaunas.

La forta calor també afectà a Estònia, amb 33,5°C a Nigula, 33,0°C a Virtsu, 32,4°C a Vilsandi. Cal destacar que totes aquestes màximes són rècords locals.

La calor tampoc deixà de banda a Ucraïna, ja que a Kherson van aconseguir 39,1°C !

Ahir dimarts 5 d'agost, a la zona del Bàltic hi van haver fortes tempestes, malgrat tot, les temperatures seguiran mantenint-se molt per sobre del normal per aquesta època de l'any. Només a mitjans del mes d'agost s'espera que les depressions de l'Atlàntic desmantellin el bloqueig d'altes pressions i facin devallar els termòmetres.