Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 4 de desembre del 2019

Resum meteorològic i imatges del 27 al 30 de novembre

La tardor també es nota a l'avinguda President Macià. Imatge del passat dimecres 27 de novembre.

La recta final del passat mes de novembre i de la tardor climatològica (setembre, octubre i novembre) va estar marcada per la zonal, la qual cosa va facilitar l'arribada d'alguns fronts molt desfets que tan sols aportaren un augment de la nuvolositat, especialment pel que fa als núvols mitgencs i alts. Com és habitual, la poca dimensió d'aquests núvols va fer que no caigués ni una dècima entre els dies 27 i 30 de novembre
Aquesta situació va provocar que el vent de garbí fos el protagonista clar de la matinada del dimecres 27 i de bona part del dissabte 30.
Així mateix, cal destacar que la presència del vent i el pas de núvols abundants va evitar que la temperatura mínima pogués baixar amb força.
D'altra banda, en hores diürnes vàrem tenir una temperatura normal o lleugerament més càlida per l'època de l'any.
Pel que fa a l'estat de la mar, com a fets més rellevants trobem que el dimecres 27 hi va haver maror o forta maror, amb mar de fons de migjorn, a més a més, el dissabte 30 la mar s'omplí de blancalls degut a la persistent i intensa garbinada.

Altostrats cobrint el cel el passat dimecres 27 de novembre. 

Entrant en detalls, segons les dades de l'estació meteorològica ubicada al nucli antic de Palamós que veiem a Meteoclimatic, la temperatura màxima més elevada d'aquest període van ser els 17,6 ºC del dijous 28 de novembre, per contra, la màxima menys càlida foren els 16,2 ºC del dissabte 30 de novembre.
Pel que fa a la temperatura mínima, el valor més baix va esdevenir el dijous 28 de novembre, amb 10,0 ºC, en canvi, la mínima més alta van ser els 13,0 ºC del dissabte 30 de novembre.
Si mirem el nivell d'humitat relativa, veiem que la humitat relativa màxima més alta va tenir lloc el dissabte 30 de novembre, amb un 93 %, per contra, el nivell d'humitat relativa màxima més baix va ser del 87 % el dijous 28 de novembre.
Pel que fa al nivell d'humitat relativa mínima més baixa, trobem un 58 % el dijous 28 de novembre, per contra, el nivell d'humitat relativa mínima més alta fou el 82 % del dissabte 30 de novembre.
En relació a la pressió en superfície, la pressió màxima més alta van ser els 1020 hPa del divendres 29 i del dissabte 30 de novembre, en canvi, la pressió màxima més baixa foren els 1008 hPa del dimecres 27 de novembre.
Pel que fa a la pressió mínima més baixa trobem els 1001 hPa del dimecres 27 de novembre, per contra, la pressió mínima més alta van ser els 1012 hPa del dissabte 30 de novembre.
D'altra banda, la ratxa màxima de vent més elevada va assolir 53 km/h SSO el dissabte 30 de novembre, en canvi, la ratxa màxima de vent més discreta van ser els 13 km/h NNO del divendres  29 de novembre.

Altostrats cobrint el cel i mar de fons de migjorn el passat dimecres 27 de novembre.

Temps assolellat i núvols prims el passat dijous 28 de novembre. Font: http://palamos.cam

Temps assolellat i cúmuls decoratius, el passat divendres 29 de novembre al migdia. Font: càmera web de Sant Daniel (Calonge i Sant Antoni)

La posta de sol del passat dissabte 30 de novembre va ser molt bonica degut a la presència d'altostrats amb mamma i també alguns núvols baixos impulsats pel garbí. Font: càmera web de Sant Daniel (Calonge i Sant Antoni)